-Obratite se i vjerujte evanđelju!

-Kada idete nešto učiniti,promislite: Što bi Bog rekao na moj postupak? Jeli Božja riječ suglasna sa onim što ću učiniti? I sigurno nećete pogriješiti.

-Da su istinski kršćani u većini u našoj zemlji ne bi bilo pobačaja,ne bi bilo zatvaranja crkava,ne bi zastupnici u Saboru donosili zakone protivne Božjoj riječi.

Živa je riječ Božja - Fra3.net

U ovu treću nedjelju po Božiću slavimo i  Nedjelju Božje riječi. Odluka je to svetog oca pape Frane iz 2019.godine.  Svi mi koji smo pohađali vjeronauik učili smo da je Biblija ili Sveto Pismo Božja riječ objavljena ljudima. Kažu da je Biblija najprodavanija i najprevođenija knjiga na cijelom krugu zemaljskom. S pravom bi onda mogli postaviti pitanje: Zašto onda toliko nereda u svijetu? Zašto raskoli među kršćanima? Zašto podjele u samoj Crkvi? Zar ne čitamo svi isto Pismo i zar nismo svi baštinici Božje riječi? Današnji naraštaj živi u potresnom vremenu za čovječanstvo. Još među nama hodaju oni koji pamte velike svjetske sukobe dvadesetog stoljeća,posebno drugi svjetski rat. Pamte bezbžožne sustave koji su htjeli izbrisati Boga i Crkvu sa lica Zemlje. Mnogima se čini kao de je Zlo krenulo u svoj posljednji obračun sa Bogom. I da tom Zlu prilično dobro ide u svojem pohodu. Čitajući Sveto Pismo u njemu vidimo mnogo sličnosti sa današnjim vremenom. Potresi, poplave, nevolje i ratovi, velike pogibelji stanovništva,progon kršćana,posebno katolika. Kao da živimo u posljednjim vremenima pred dolazak Isusa Krista. Milost bi za naš naraštaj bilo svjedočiti tom dolasku I konačnoj pobjedi Dobra. Ali Božji planovi su nedokučivi, I možda je ovo samo vrijeme kušnje i opomena da se vidi tko ostaje Kristov.

 

Naučio je što je milosrđe — INTERNETSKA BIBLIOTEKA Watchtower

Vidimo kako Bog šalje proroka Jonu u veliki i poganski grad Ninivu da pozove ljude na obraćenje. I daje im rok od četrdeset dana da se obrate jer će biti uništeni. Jona izvrši poziv,prenese im poruku,a narod Ninive  povjerovaše Bogu; oglasiše post i obukoše se u kostrijet, svi od najvećega do najmanjega. I Niniva bješe spašena. Bog neizmjerno ljubi čovjeka. Ta On ga je stvorio. Tko to od nas ne voli svoju djecu. I ma koliko oni krenuli lošim putem,želja I ljubav roditelja jest da se oni vrate na pravi put. Sada zamisilite kolika li je tek ljubav Božja prema nama,svojoj djeci. Šalje nam Sina kojeg ubismo i razapesmo na križ. Ali Sin ostavlja nasljeđe,ostavlja “Jonu” u obliku Crkve da širi Riječ i daje opomene ljudima. Ali teško to ide. Vidimo i sami kod vlastitih primjera. Ako još uvijek čitate ovaj tekst onda spadate u manjinu kojoj je ipak važno čuti i pročitati nešto duhovno. Jer čovjeka današnjice više zanimaju drugačija štiva-ćakule,tuđa posla;kakvu je haljinu obukla neka pjevačica,koje vozilo ili torbicu ima osoba koja čak niti nije sigurna jeli muško ili žensko,tko je prenoćio u čijem krevetu. Mislite da nije tako? Pa na tv ekranima su gledanije emisije o modi,društvenom životu ili sličnim stvarima nego emisije vjerskog sadržaja. Facebook i web stranice  čije naslovnice krase neke “ljepotice” ili poznate osobe imaju više pregleda ili lajkova nego stranice vjerskog sadržaja. Dobro smo mi i sakupili ovoliko lajkova i pregleda  do sada koliko nekada znamo možda pretjerati u nekim opomenama. Ali dragi prijatelji,više se valja svidjeti Bogu nego ljudima. Bolje da vam Bog opali jedan “lajk” nego ljudi. Uvijek promislite na to i nećete pogriješiti u svojim postupcima.

Nedjelja Božje riječi: Obratite se i vjerujte Radosnoj riječi! - Tomislav City Kada idete nešto učiniti,promislite: Što bi Bog rekao na moj postupak? Jeli Božja riječ suglasna sa onim što ću učiniti? I sigurno nećete pogriješiti. Nema veze što ćete biti u manjini. Jer vidimo da su istinski kršćani u manjini. Događaji oko nas nam daju za pravo. Da su istinski kršćani u većini u našoj zemlji ne bi bilo pobačaja,ne bi bilo zatvaranja crkava,ne bi zastupnici u Saboru donosili zakone protivne Božjoj riječi. Doduše,bilo je i onih koji su bili protiv,ali su manjina,kao i vi. Ali ne bojte se,Bog uvijek svoje prepozna. I ne dajte se zavarati sa onima koji se pravdaju da su svojim izborom učinili manje zlo. Nema toga kod Boga. Zlo je Zlo,a Dobro je Dobro. Sve  ostalo su puste priče i tješenja onih kojima je važnije mišljenje moćnika ovoga svijeta nego mišljenje Boga. Jer Božja riječ u Otkrivenje veli:  Znam tvoja djela: nisi ni studen ni vruć. O da si studen ili vruć! Ali jer si mlak, ni vruć ni studen, povratit ću te iz usta.

3. NEDJELJA KROZ GODINU (B)

Zato dragi prijatelji budite vrući kršćani. Idite na svetu misu, skinite sa police svoju prašnjavu Bibliju i pročitajte je. Sigurno u njoj nećete naći loše poruke. Jer vrijeme je kratko,veli sveti Pavao.  Nemojte da vam Sveto Pismo služi samo za ukras. »Ispunilo se vrijeme, približilo se kraljevstvo Božje! Obratite se i vjerujte evanđelju!« Isusove riječi. Ali kako vjerovati Evanđelju ako ga ne poznamo,ako ga nismo pročitali. Isus nas poziva da idemo za njim. Njegovi učenici su se odazvali i zaslužili su vječni život. Postali su ribari ljudi. Hoću li I ja slijediti Isusa ili ću okrenuti glavu na drugu stranu kada postane teško?

Molim Te Isuse,daj da budem Tvoj. U vijeke vjekova-Amen!

Mir vam i dobro!

SLIKOVNI ZAPIS SA DANAŠNJE SVETE MISE