Večeras smo svetom misom proslavili ovu veliku, a i zavjetnu svetkovinu naše župe. Lijepo je i poželjno znati što su ti prioriteti u životu. Našim darovateljima oltara Srca Isusova, pokojnom Anti i Kati je to u životu bilo bitno. Neka im dobri Bog bude nagrada.
Prije svete mise imali smo pjevanu zlatnu krunicu Srcu Isusovu. Iza nje je slijedila svečana procesija s blagoslovom mjesta i puka. Svetkovina je ovo Božje ljubavi koja se očitovala u ljudskom srcu punom milosrđa, ljubavi i praštanja, započeo je don Dražen svoju propovijed. Ljudsko srce treba odgovarati Božjem srcu, nastavio je. Slavimo danas Srce koje kuca za svakog čovjeka, ne osuđuje ga i traži njegov povratak Bogu. Zašto onda mi to Srce danas tako često probadamo? Psovkama, uvredama, ignoriranjem svete mise i sakramenata……Zašto ne poslušamo to Srce koje nas zove k sebi? Ponašamo se kao da nam to ne treba, da sve možemo sami, nastavio je župnik. Budimo jedno srce i jedna duša sa svojim Spasiteljem, rekao je don Dražen. Neka naša srca budu slična njegovu. Isuse blaga i ponizna srca, učini srca naša po srce svome, završio je propovijed župnik.
I lijepo je i svečano bilo ovaj drugi dan trodnevnice svetom Anti na kojoj smo proslavili ovu veliku svetkovinu. Sutra je isti raspored. Misu predvodi don Ivan Bijaškić uz zbor župe Trebinja- Ravno.