Dragi župljani čestitamo vam blagdan našeg župnog zaštitnika. Posebne čestitke onima koji nose ime ovog omiljenig sveca. Jutros je u 6 sati bila hodočasnička sveta misa. Svečana sveta misa sa procesijom je u 10 sati koju predvodi don Mato Brečić na kojoj će biti blagoslov djece i vozača. Večeras je još jedna tiha sveta misa zahvalnica u 19 sati. Imate mogućnost za ispovijed prije mise, također možete upisati misnu nakanu i pomoliti se ispred relikvija svetog Ante. Crkva će biti otvorena cijeli dan za hodočasnike. Ovako je to bilo jutros.
SVETI ANTE-svečana sveta misa-procesija
Dragi prijatelji,još vam jednom čestitamo blagdan svetog Ante, našeg župnog zaštitnika. Posebno onima koji nose ime ovoga sveca.
Svečanom svetom misom proslavili smo našeg župnog zaštitnika. Na početku slavlja bila je procesija, sa kipom svetog Ante i sa njegovim relikvijama. Svetu misu je predvodio don Mato Brečić uz našeg župnika don Dražena,te don Stipu Jerkovića i don Mladena Margetu. Središnja poruka današnje propovjedi don Mate je bila ljubav i oprost. Sveti Ante je bio svet jer je bio čovjek ljubavi, u toj je ljubavi nasljedovao Krista,započeo je don Mato svoju propovjed. Čovjek je za pravu ljubav spreman patiti, ali često zbog neuzvraćene ljubavi i povrijeđenosti čovjek se zatvara i ne uzvraća ljubav. Postaje osoba bez ljubavi. Samo u paklu nema nema ljubavi, nastavio je don Mato. Na žalost,danas čovjek sve gleda kroz interes, pokušava trgovati. Bog to ne voli, traži darivanje bez ikakvih interesa. Zato ljubite bez ikakva kalkuliranja,pozvao nas je propovjednik, nemojte se zatvarati u sebe jer to vodi otuđenosti i svađama. Tu nastupa Sotona koji ljudima oduzima ljubav i baca ljude u grijeh. Mnogi takve ljude bez ljubavi znaju osuđivati zaboravljajući da je jedino Bog sudac. Zato nas don Mato poziva da ne osuđujemo, da ljubimo jer ljubiti znači ne odustati od čovjeka,ne gubiti nadu. Svaka patnja priblažava nas Gospodinu jer mu patnjom postajemo slični. Čovjeku je često teško dati oprost drugome. Dati oprost ne znači zaboraviti, već je to znak izdizanja iznad mržnje koja uništava. Sveti Ante je primjer toga. Primjer je poniznosti i ljubavi prema Bogu i čovjeku. Na kraju nam je don Mato poručio; Budi čovjek Božji, budi onaj koji oprašta!
Na kraju svete mise don Dražen se zahvalio don Mati, kolegama svećenicima i svima u župi koji su doprinijeli da i ova proslava svetog Ante,uz prethodnu trodnevnicu prođe lijepo i svečano. Don Mati je uručen prigodni poklon. Sve je završilo blagoslovom djece i vozača,a narodu je dan svečani blagoslov.
Lijepo je bilo ovih dana u našoj župi, od trodnevnice sa koncertom do jučerašnje promenade naše mjesne Glazbe. Proslava dana svetog Ante završava lađarskim kupom svetog Ante u petak pa vas pozivamo da nazočite tom događaju.
Ugodno vam popodne i lipo profeštajte. Mir vam i dobro!
Sveti Ante- misa zahvalnica
Svetom misom zahvalnicom večeras je završila proslava našeg župnog zaštitnika. Još jednom zahvaljujemo svima koji su doprinijeli da dani proslave našeg župnog zaštitnika prođu lijepo i svečano. Ugodna vam večer i neka vas sve prati zagovor svetog Ante.