Nedjelja je kada slavimo Svetu obitelj. Spominjemo se danas i svetog Stjepana.
Jutros je bila misa za obitelji kojima je on obiteljski zaštitnik. Čestitamo im ovim putem kao i svima onima koji nose ime ovoga velikoga sveca.
Slaveći danas svetu obitelj u mislima nam je da je Bog izabrao takvo okružje za dolazak svojeg Sina na ovaj svijet. Čini nam se gledajući oko sebe da je danas obitelj najugroženija zajednica u svijetu. Uništenje te osnovne zajednice moglo bi značiti kraj svijeta kakvog poznajemo. Zato dragi prijatelji čuvajmo tu zajednicu od Boga danu. Unatoč mnogim zakonima i nastojanjima da razne grešne zajednice budu izjednačene sa obitelji, mi znamo što je istina.
Neka nas sve skupa zato prati zagovor Svete obitelji u našim nastojanjima za očuvanje naših obitelji i da nam  svima bude uzor čvrstina vjere svete obitelji i svetog Stjepana.
Donosimo molitvu Svetoj obitelji.
Molitva zagovora Svete Obitelji za našu obitelj
( sv. Ivan Pavao II)
Bože od kojega dolazi svako očinstvo na nebu i na zemlji, Oče koji si Ljubav i Život, neka svaka obitelj na zemlji posredstvom tvoga Sina Isusa Krista, “rođena od žene” i posredstvom Duha Svetoga, izvora Božje ljubavi postane istinsko svetište života i ljubavi za nove naraštaje koji se uvijek obnavljaju. Neka tvoja milost vodi misli i djela supruga prema dobru njihovih obitelji i svih obitelji svijeta. Neka mladi naraštaji nađu u obiteljima oslonac za razvoj svoje osobnosti i rast u ljubavi i istini. Neka se ljubav ojačana milošću sakramenta braka pokaže jačom od svake slabosti i krize kroz koje, ponekad prolaze naše obitelji. Bože molimo te po zagovoru Svete Obitelji iz Nazareta, da Crkva u svim narodima na zemlji može plodno vršiti svoje poslanje u obiteljima i po obiteljima. Ti si Život, Istina i Ljubav u zajedništvu sa Sinom i Duhom Svetim. Amen.