Dok cijeli svijet hvali nadljudske napore pariških vatrogasaca, jedan čovjek ostavio je poseban trag u srcima katolika.Slikovni rezultat za JEAN MARC FOURNIER

Vatrogasni kapelan, svećenik Jean-Marc Fournier postao je pravi heroj kad je usred požara u Parizu uletio u goruću Notre Dame kako bi spasio Presveti Oltarski sakrament kao i relikviju “Kristovu krunu” te djelić Isusovog raspela, javlja Aleteia.

Razni mediji su se oglasili o njegovom činu: “Otac Fournier je apsolutni heroj”, “Pokazao je da se ne boji i ravno krenuo prema relikvijama u katedrali. Svaki dan se nosi sa smrću i ne pokazuje nimalo straha.”

Dok smo imali prilike gledati kako katedrala Notre Dame gori, mnogi su strahovali da će najdragocjenije relikvije također biti uništene.

“Kristova kruna” bila je druga postaja za oca Fourniera. Prvo je spasio Presveti Oltarski sakrament.

Zanimljivo je kako ovo nije prvi put da se otac Fournier suočio s potpunom katastrofom.

Za vrijeme terorističkih napada u Parizu 2015. godine, kada su teroristi pobili 89 ljudi na koncertu sastava Eagles of Death Metal, upravo je on uletio u sklonište za žrtve gdje je tješio ozlijeđene.

Hitne situacije nisu nikakvo novo iskustvo za oca Fourniera (50) koji se pridružio vojnoj kapelaniji 2004. godine te je proveo sedam godina s vojskom diljem svijeta.