SPLIT (IKA)

Splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić primio je novoizabranog gradonačelnika Splita Ivicu Puljka u utorak 15. lipnja u zgradi Nadbiskupskog ordinarijata u Splitu.

Susretu su nazočili i generalni vikar mons. Miroslav Vidović te zamjenici gradonačelnika Bojan Ivošević i Antonio Kuzmanić.

Nadbiskup je čestitao novom splitskom gradonačelniku i njegovim zamjenicima na povjerenju koje su im iskazali građani Splita na lokalnim izborima te izrazio nadu u nastavak dobre suradnje i međusobnog poštivanja između Grada i Nadbiskupije, na dobro svih građana. „Split je zanimljiv i dinamičan grad koji voli promjene, ali njeguje svoju kulturu i tradiciju. Volio bih da na potrebe naših sugrađana pozitivno odgovorite te da svojim radom, poštenjem i odgovornošću učinite Split još boljim mjestom za život i gradom koji neće biti samo pun turista, već i pun mladih ljudi, mladih obitelji koji tu žele raditi i živjeti“. Istaknuo je kako je car Dioklecijan Splitu dao tijelo, a sv. Dujam dušu, te da za zdrav i potpun razvitak grada treba njegovati obje komponente.

Gradonačelnik je zahvalio nadbiskupu na susretu i dobrim željama te iskazao spremnost za nastavak i unaprjeđenje dosadašnje suradnje. „Nitko od nas ništa ne može učiniti sam. Možemo se i ne slagati oko svih pitanja, ali moramo civilizirano razgovarati, surađivati i zajedno graditi kulturu mira i uvažavanja“. Izrazio je nadu da će nakon njihova mandata Split biti bolji.

Na samom kraju nadbiskup je zaželio uspješan i plodonosan mandat te gradonačelniku i zamjenicima darovao privjesak s likom sv. Dujma, knjigu Johna C. Lennoxa „Gdje je Bog u doba koronavirusa?“ i encikliku pape Franje „Fratelli tutti“.