Foto: www.iup.edu/

Student Lake Ingle na Sveučilištu Indiana u Pennslyvaniji suspendiran je s predavanja O kršćanstvu nakon što je obrazlagao da postoje samo dva spola. Nakon što su studenti odgledali “TED talk” predavanje ‘transeksualnog’ bivšeg pastora Paule Stone Williams, Ingle je podigao ruku kako bi rekao svoje mišljenje, te ustvrdio kako je biologija kao znanost utvrdila da postoje samo dva spola.

Ingle je odmah izbačen sa predavanja od strane profesorice, te je zamoljen da se više ne vraća. Sada, dok traje administrativna istraga, postoji šanse da Ingle ne diplomira u svibnju.

U šokantnom pismu upravitelj Sveučilišta Timothy Moerland kaže kako će se osim dobivene suspenzije, Ingle morati ispričati ostalim studentima, a nakon toga slušati kolege kako opisuju kako su se osjećali nakon onoga što je Ingle izrekao.

“Lake će napisati ispriku profesorici na opisanom ponašanju, pokazujući sposobnost preuzimanja odgovornosti za neprimjereno ponašanje koje je značajno narušilo okruženje učenja na tom predavanju. Objasnit će važnost atmosfere sigurnosti za obrazovno okruženje, priznati kako je njegovo ponašanje značajno oštetilo atmosferu u učionici i objasniti kako će pokazati poštovanje prema profesorici i materijalu za predavanje kao i prema svim kolegama u svakom preostalom satu predavanja. Dana 8.3 Lake će započeti s razgovorom u učionici o njegovom ponašanju, a zatim slušati u tišini kako profesorica i / ili bilo koji student koji želi opisati kako se osjećao tijekom verbalno izraženog nepoštovanja 28.2 ove godine.”

“Moja profesorica krši moje pravo na Prvi amandman, zbog činjenice da su moji pogledi i ideologija različiti od njezinih”, izjavio je Ingle u komentaru za Fox News te dodao “Dakle, preuzela je na sebe da me ušutka i osramoti; da me zlostavlja zbog toga što sam izrazio svoje mišljenje na predavanju”

“Moje je najsnažnije uvjerenje da svako ljudsko biće ima slobodu i pravo da identificira, oblači i zastupa ono što smatra prikladnim”, dodao je Ingle. “Mislim da je sve to bio pokušaj da me se ušutka jer su moji pogledi u suprotnosti s onima koje profesorica tako revno zastupa na predavanju.”

Ingle kaže da je ovaj incident samo ojačao njegovu motivaciju da postane profesor. “Kad vidite tu zloupotrebu intelektualne moći, želite biti osoba koja će se vratiti te odgovorno i moralno obavljati svoj posao”, rekao je Ingle. “Umjesto da budete “diler” svoje ideologije, možete jednostavno biti učitelj.”

Inače, profesorica Allison Downie – na fotografiji – predaje Religijske studije.

Izvor: narod.hr/Breitbart