Što bi sveti Alfonz Liguori rekao o načinu na koje se moralno načelo, koje je on mudro formulirao, primjenjuje u slučaju cjepiva stvorenih od pobačenih beba, i načina kad je to postalo plod „najvećeg moralnog zla u povijesti svijeta”? Je li doista samo po sebi razumljivo kako bi ovaj veliki marijanski svetac odobrio, bez zadovoljavajućeg objašnjenja kako se primjenjuju ovo načelo, dopuštenu suradnju s nesavjesno gnusnim zločinom masovnih ubojstva četvrtine beba iz utroba majki diljem svijeta? Što bi rekao o našem daljnjem spuštanju u pakao na zemlji, koji smo uostalom i sami stvorili, te što bi rekao na eksploataciju organa pobačenih beba u razvoju cjepiva od strane farmaceutske industrije?

Jer nije točno da je zlo, s kojim bismo materijalno surađivali prilikom uzimanja cjepiva protiv COVID – a, ograničeno na pobačaj izveden prije nekoliko desetljeća, od kojega su stanične linije korištene u razvoju ili testiranju cjepiva. Isto tako treba uzeti u obzir teška zla koja su uslijedila, a koje je počinila farmaceutska industrija, korištenjem fetalnih stanica pobačenih beba u razvoju i testiranju ovih cjepiva. Kao što je tvrdio biskup Schneider, ova zla, iako ovise o početnom pobačaju, razlikuju se od njega, te su sama po sebi zločini.

To uključuje: uzimanje i krađu dijelova tijela djeteta radi biomedicinskog istraživanja; oskvrnuće njegovih ostataka koji se zbrinjavaju na najponižavajući način; eksperimentiranje na dijelovima tijela beba kako bi se izvukle stanice korisne za istraživanje; korištenje staničnih linija u razvoju i ispitivanju lijekova; reklamiranje ovih nemoralno proizvedenih lijekova od strane farmaceutske industrije; i tako dalje. Ovi zločini su očito manje udaljeni, te su nam bliži od inicijalnog pobačaja.

Osim toga, zlo s kojim bismo surađivali nije, zapravo, samo ograničeno na jedan pobačaj i precizne naknadne zločine koji su omogućili proizvodnju cjepiva protiv COVID – a, već je to suradnja i s industrijom pobačaja u cjelini, a ona raste velikim koracima, budući da bismo svojom suradnjom podržavali i poticali rast ovakve industrija, posebno prakse vađenja organa iz pobačenih beba i stvaranja novih fetalnih staničnih linija. Odobravajući ovo, dolazi do slabljenja moralnog otpora prema ovim najgnusnijim zločinima, a naposljetku bi izazvali i skandal pošto mnogi vjeruju da je Crkva nepokolebljiv branitelj svetosti nerođenog ljudskog života. To je osobito istinito danas, u vremenu kada smo svjedoci masovnog ubojstva nevinih, što je bez presedana u povijesti, pošto se procjenjuje da je oko dvije milijarde nerođenih beba ubijeno diljem svijeta otkako je pobačaj legaliziran prije pola stoljeća, i procjenjuje se da je svaka četvrta beba u svijetu danas zaklana u maternici! Štoviše, oni koji bi opravdali pribjegavanje takvim cjepivima nisu izrekli ni riječ protesta protiv zlih djela farmaceutske industrije, a ta šutnja predstavlja teški propust vjernika jer ne protestiraju protiv ovih zločina izazivajući skandal, jer nedostatak protesta pokazuje de facto odobravanje ili barem ravnodušnost prema korištenju pobačenih beba u farmaceutskoj industriji.

Ovo pristajanje na cjepiva nastalih od pobačenih beba i nedostatak protesta, u ovom povijesnom trenutku, predstavljaju monumentalni neuspjeh crkvene hijerarhije da provodi svoj božanski moralni autoritet.

Zazovimo, doista, sada zagovor ovog velikog sveca… O sveti Alfonze, naš nebeski prijatelju i zagovorniče, ti koji si tako lijepo pjevao Slave našoj Presvete Majke tijekom svog zemaljskog boravka, prosvijetli nas. Činimo li uistinu težak grijeh, ako koristimo cjepiva nastala od pobačenih beba, i ako odobravamo zakonitu suradnju s tim „neizrecivim” zločinima koji su „najveća negacija ljudske istine”„najveći zločini, najveći progoni u ljudskoj povijesti” i predstavljaju „rat protiv čovječanstva apokaliptičnih razmjera”? Zar ne čujemo kako nam sveti Alfons, ne oklijevajući ni sekundu, odgovaraLjubljeni prijatelji, dragi maleni koji bolno koračate u slabo osvijetljenoj dolini suza, zar vam je doista trebalo toliko vremena da ispitate ovaj slučaj? Je li doista bilo razloga za oklijevanje oko toga kako se ovo načelo, koje sam formulirao za teške slučajeve, ovdje primjenjuje? Nije li odgovor koji tražite razumljiv i najjednostavnijim dječjim dušama? I zar ne vidimo svetog Alfonza u nebeskom carstvu kako se okreće prema svojoj Blaženoj Majci, tražeći njezine mudre riječi savjeta? Ne pokazuje li ona, umjesto odgovora bez ijedne riječi, jednostavno nama, svoje Bezgrješno Srce, probodeno do srži zbog naših grijeha nedokučive dubine?

Izvor