Vrag niti ore niti kopa,nego o zlu misli! Ovo je uzrečica naših starih koje se mnogi sjećaju. I istinita je. Doživjeli smo to puno puta u našem životu. Misliš da si sve posložio,pripremio,uredio,kad odjednom stotine nevolja i prepreka koje često čovjeka natjeraju na grijeh. U prvom čitanju iz Knjige mudrosti sveti nam pisac opisuje kolika je mudrost i snaga Boga živoga. Znate,Bog je na ovome svijetu sve posložio kako treba da bi čovjekov život bio što jednostavniji. Ali čovjek pod utjecajem zla sve to pokušava promijeniti na svoju štetu. Zar čovjekovim djelovanjem nisu nastale razne bolesti kod ljudi I kod životinja, zar čovjek ne utječe svojim djelovanjem na prirodu koja mu to vraća. Što čovjeku treba kemijati u sjeme I od njega stvarati neka “suprsjemena” koja će moći kako vele nahraniti cijeli svijet. Odakle onda toliko gladnih po tom svijetu?! Dakle,Bog je stvorio sve dobro na svojoj njivi ali pojavi se na žalost kukolj. Odakle? Neprijatelj čovjek to učini,veli nam današnje čitanje u prispodobi. Ma ne treba vam gledati preko granica naše Domovine da bismo vidjeli da “kukolj” buja među današnjim naraštajima. Uvukao se taj kukolj I među naš narod, pustio žile i svojim djelovanjem narušava naše društvo i  nagriza vrijednosti koje baštini naš narod još od svojeg pokrštavanja. I uspijeva im to. Svojim djelovanjem, ucjenama, položajem, i preuzimanjem javnih glasila promiču novi poredak koji bi trebao pregaziti i potisnuti sve ono što je današnjem čovjeku još uvijek sveto. Obitelj,brak,vjera,kršćanske vrijednosti….sve to treba ustupiti mjesto novom,modernom svijetu. Zar u Hrvatskoj to već nije slučaj? Istospolne grešne zajednice se već doživljavaju kao nešto sasvim prirodno. Pa i od nekih vjernika na žalost.  Ubojstvo djece je ozakonjeno. Dolaze glasovi da i budući vicepremijer naše Vlade iz redova manjina želi da tim grešnim zajednicama dopusti usvajanje djece pravdajući to nekim pravima.

TALIJANSKI SVEĆENIK RAZOTKRIVA: Kad je osoba na putu svetosti ...

Da skratimo dragi prijatelji,mi se trenutno nalazimo u blago rečeno jednom ratu. Zar po kršćanskoj Europi ne gore crkve,a pale ih oni kojima su kršćani pružili novi dom, zar se ne prijeti svećenicima i biskupima zbog ovakvih poruka koje mi danas pišemo na ovoj stranici? Zar se simbol križa ne pokušava ukolniti sa pojedinih zastava europskih zemalja? Zar protivnici Boga nisu izbacili kršćanstvo iz ustava umjetne tvorevine koja se naziva Europska zajednica?

Fotografija Župa sv. Ante, Komin.

Ima primjera koliko hoćete. Duhovni je to boj protiv Zla. I trebate zauzeti stranu. Otvoriti oči I ne biti više slijepi. Biti na strani  Boga i Njegovih zakona ma koliko to bilo teško u današnjem svijetu,ili izabrati lakši dio i živjeti ugodno bez teškoća,ali na strani Zla. Na vama je odluka dragi prijatelji. I što god odlučili neće vam biti lako. Ali prije odluke poslušajte poruku Isusa Krista o kukolju I dobrom sjemenu: »Sijač dobroga sjemena jest Sin Čovječji. Njiva je svijet. Dobro sjeme sinovi su Kraljevstva, a kukolj sinovi Zloga. Neprijatelj koji ga posija jest đavao. Žetva je svršetak svijeta, a žeteoci anđeli. Kao što se kukolj sabire i ognjem sažiže, tako će biti na svršetku svijeta. Sin će Čovječji poslati svoje anđele da pokupe iz njegova kraljevstva sve zavodnike i bezakonike i bace ih u peć ognjenu, gdje će biti plač i škrgut zubi. Tada će pravednici zasjati poput sunca u kraljevstvu Oca svojega.« »Tko ima uši, neka čuje!« RIJEČ GOSPODNJA!

Mir vam i dobro!