Salvadorska biskupska konferencija prošlih jedana objavila izjavu „Krist je naš mir“ u kojoj su osudili ubojstvo dva salvadorska svećenika

Mate Žaja – Vatikan

Skup u znak sjećanja na svećenika ubijenoga u Salvadoru 1977. godine

Odbacujemo svako nasilje koje trpi naš narod i koje je stiglo čak do oltara – stoji u izjavi „Krist je naš mir“ (usp. Ef 2,14) koju je prošlih dana objavila Salvadorska biskupska konferencija. Kako prenosi Agencija Fides, biskupi su u izjavi osudili ubojstvo dva salvadorska svećenika: o. Cecilia Pereza Cruza, koji je ubijen prije tri tjedna u župnoj kući u biskupiji na zapadu zemlje, te o. Waltera Osmina Vásqueza, koji je prije godinu dana ubijen dok se pripremao za slavlje svete mise u župi na sjeverozapadu Salvadora.

Salvadorska biskupska konferencija zatražila je od policije i sudskih vlasti brzo razjašnjenje oba zločina te da u tim, kao i u svim ostalim slučajevima nasilja koji se bilježe u zemlji, bude zajamčena pravda. Usred tolike boli koja nas zaprepašćuje tješi nas solidarnost, poštovanje i blizina cijeloga Božjega naroda u ovim trenucima patnje koji su istovremeno i trenuci nade – poručili su salvadorski biskupi te su na kraju sav Božji narod zamolili za ustrajnost u molitvi za mir. Također su ga zamolili da ustraje u naporima za izgradnju mira, u stavu istinske vjere i nade, te su na njega zazvali Božji blagoslov.