Foto: fah; fotomontaža: narod.hr

Hrvatski eurozastupnik Karlo Ressler (HDZ) odgovorio je eurozastupniku Predragu Matiću (SDP) koji se u petak obrušio na sve one koji su u Europskom parlamentu glasovali protiv njegova izvješća kojim se promiče pobačaj i nastoji osporiti institut priziva savjesti.

“Svoje kćeri odgajam tako da budu svoje, ravnopravne i samosvjesne. No, prije svega im želim prenijeti da poštuju druge ljude, njihova duboka uvjerenja i osobni integritet, čak i kad se s njima ne slažu. Tako je mene naučila moja majka, topla i neovisna žena, liječnica, a tako i ja učim njih.

Kolega Matić to, nažalost, još nije naučio. I dalje jeftino etiketira, docira i bezobrazno vrijeđa 297 zastupnica i zastupnika koji su se usudili suprotstaviti, ali i sve žene i muškarce koji misle drugačije od njega. To je klasični totalitarni refleks, ali nas to neće ušutkati.

Hrvatska je davno upoznala istrošenu Matićevu politiku isključivosti, podjela i nesposobnost dijaloga. Sada pokušava politički parazitirati na samoproglašenom monopolu borbe za ravnopravnost, zdravlje i dostojanstvo žena. Sada perfidno koristiti teške sudbine žena predstavljajući se kao njihov ekskluzivni predstavnik, iako ih je u svojoj karijeri znao vrijeđati ispod svake razine. Sada pokušava sakriti da pod takvom krinkom bezočno napada na pravo liječnika na priziv savjesti, narušava nadležnosti država članica i da je postao oruđe jedne radikalne agende.” – napisao je Ressler na Facebooku.

Podsjetimo, Matić je u petak izjavio:

‘To su oni koji žele da žene ne drže tri kantuna kuće, nego sva četiri, oni koje ženama žele da peru, peglaju, da im se izlazak svede do trgovine i nazad, to su tipovi koje je HDZ podržao. Sve su učinili da ne podrže nas, da ne podrže 21. stoljeće. Njima na čast. Čuo sam da su komentirali kolege i mene osobno, mogu im poručiti samo da stvarno ne vidjeh ljudi širih ramena, a užih shvaćanja’, rekao je Matić u petak.

Ranije je pak ustvrdio da ‘samo onima koji danas misle da su žene drugorazredna ljudska bića i da takva trebaju i ostati nikada ništa nećemo uspjeti dokazati. Oni neka paze kuda hodaju da ne padnu s ruba ravne Zemljine ploče’.

Kazao je i da je ‘mislio da je Ressler jedini normalni HDZ-ovac kojeg zna, sad me razuvjerio’.

Izvor: narod.hr