Blagdan Gospe Snježne – zaštitnice župe Vid, proslavljen je u ponedjeljak 5. kolovoza. Središnje misno slavlje, koje je započelo procesijom s kipom Blažene Djevice Marije, predvodio je naslovni nadbiskup ninski i apostolski nuncij mons. Martin Vidović. U koncelebraciji je bilo petnaestak svećenika, među kojima župnik don Mile Čalo te bivši i novi neretvanski dekani – prečasni kanonik don Stipe Jerković i don Davor Bilandžić.

„Današnja svetkovina, prigoda je za sve nas da obnovimo vjeru u Krista Isusa. Ispovijedamo Njegovo božanstvo i čovještvo, ispovijedamo da je pravi Bog i pravi čovjek, da je On Riječ koja bijaše u početku, koja bijaše od Boga i sve postade po njoj, i bez nje ne postade ništa, i sve što postade u njoj bijaše život. Ispovijedamo da je On jedini otkupitelj čovjeka i da iznad Krista Isusa nema spasenja“, naglasio je mons. Vidović.

„Bog ne napušta čovjeka; po Kristu Isusu neprestano ga zove i potiče na pokoru i obraćenje. Božji zov i poticaj, svojim majčinskim zagovorom prati presveta Bogorodica Marija koju je Isus Krist darovao svojim učenicima za Majku“, nastavio je nadbiskup.

Čestitajući blagdan nebeske zaštitnice župe – Gospe Snježne, te Dan Domovinske zahvalnosti, mons. Vidović zazvao je Božji blagoslov i blagoslov Blažene Djevice Marije na sve nazočne, Domovinu, Europu i cijeli svijet.