Proslavili smo danas svecano svetog Antu, zaštitnika naše župe. Prva sveta misa bila je u jutros u 6 sati. Bila je mogućnost za svetu ispovijed. Misu je predvodio don Hrvoje Dragun župnik Opuzena.

Središnje misno slavlje predvodio je don Mladen Parlov uz još šest svećenika naßeg dekanata. Uz domaćeg župnika don Dražena Dukića tu su još bili don Stipo Jerković, don Mile Čalo, don Augustin Radović,don Mladen Margeta i don Ivica Barišić. Don Parlov je na početku propovijedi čestitao današnji dan svim Kominjanima . Napomenuo je da štujemo svece kao zagovaratelje na nebu. Kao uzore kakvi trebamo biti na zemlji. Ukratko nam je opusao život svetog Ante. Napomenuo je da je su iza života svetog Ante ostala djela. Ta djelasu bila mnoga obraćenja, propovijedi.
Hrana svetom Antunu je bilo sveto pismo. Zato i jest nazvan škrinja svetog pisma. Simnol sveto Ante jest ljiljan. Cvijet je to koji simbolizira čistoću koju je sveti Ante ljubio i živio. Ljubio je sveti Ante i Isusa,rekao je don Mladen. To je smisao molitve i kršćanskog života. Spomenuo je kako se ljudi utječu svetom Anti kod izgubljenih stvari. Vrati nsm sveti Ante ono šzo smo izgubili, zavapio je. Vrati nam mir, zdravlje…. Danas je velika opasnost za vjernike izgubiti Boga. Svijet želi da čovjek izgubi Boga. I na žalost u tome često uspijeva. Pa koliko su vjernici u zadnje vrijeme promijenili načela i pogled na svijet. Popuštajući gubimo vjeru, rekao je don Mladen. Također je napomenuo riječisvetog Ivana Pavla II: Ne vjerujte onima koji nude lagana rješenja! Na kraju nsm je poručio da ljubimo Isusa jer zako ćemo olakšsti svoj život. Vršeći zapovijedi Božje, i molitvom lakše ćemo doći do rješenja životnih poteškoća. Na krsju svete mise bio je blagoslov djece i vozača. Don Dražen je zahvalio braći svećenicima i svima koji su na bilo koji naćin doprinijeli da proslava svetog Ante prođe u najboljem redu. Večeras je još jedna sveta misa na kojoj će biti blagoslov djece. Svima vama još jednom želimo sretan i blagoslovljen blagdan svrtog Ante našeg župnog zaštitnika.