Poštovani,

Smatram da imate pravo znati koliko nas koštaju brošure, nacrti, propagandni filmovi i prezentacija gradonačelnika Krstičevića. Po ovome što ću sad predstaviti riječ je o 2,1 milijun kuna i to bez domjenaka, auta, putnih i još ponekih troškova. Također smatram da trebate znati koliko je Grad namjenskih sredstava od zakupa poljoprivrednog zemljišta dobio u prethodne 4 godine i koliko je toga uloženo nazad u poljoprivredu. Kao gradski vijećnik u prethodnom sazivu sam sukladno odredbi 30. i 31. poslovnika o radu Gradskog vijeća zatražio ove podatke. U prošli četvrtak, 29. travnja istekao je predviđeni rok od 15 dana za odgovor, a ja do dana današnjega nisam dobio nikakav odgovor na mail, niti sam odgovor primio poštom.

Svoje sam pravo iskoristio i prije nekoliko mjeseci, kada sam tražio i podatke o firmi SKROZ D.O.O., jer sam primijetio da se Grad često koristi njihovim uslugama. Dobio sam tada od službi odgovore i sada sam vam ih slobodan prezentirati, nadam se da ću u međuvremenu dobiti novije podatke.

Firma RESET D.O.O. je dobila do početka ožujka 424 000 kuna. Danas je iznos vjerojatno veći.

Troškovi tiskanja brošure koja je 2019. bila podijeljena za dan grada 31. 5. su 57 875 kuna. Ove godine smo požurili, pretpostavljam jer je Dan Grada iza datuma lokalnih izbora. Točan iznos za 2. brošuru još nisam dobio. Držim da je iznos troška tiskanja 2. brošure koja se odnosi na razdoblje 4 godine 2017.-2021. značajno veći. Samo upućivanje na kućne adrese poštom, građani su platili 11 500 kuna. Dakle na dvije brošure je potrošeno barem 130 000 kuna.

Što se tiče firme SKROZ D.O.O. nisam nikad prije za nju čuo, ali da je čest partner grada vidi se po filmovima na društvenim medijima. Po dostupnim podacima o poslovanju bi se reklo da nije osobito uspješna firma. Doduše kako su poslovali 2020. nisam uspio doznati ali je bila krizna godina i dobro su poslovali nažalost doista rijetki. U 2019. godini firma je imala 400 000 gubitka, pitam se koliki bi gubitak bio da firma nije poslovala s Mišom Krstičevićem.

Dakle 2,1 milijun kuna za objave, filmove, usluge i brošure u razdoblju 2017.-2021. i dokumenti koje dolje prilažemo to dokazuju. O poljoprivredi za sad neću puno, ostavit ću priliku da dobijem informaciju od tamo otkud sam je tražio.

Ante Vuković gradski vijećnik u bivšem sazivu gradskog vijeća (2017. – 2021.)