Priča koja bi mogla promijeniti vaše mišljenje o slučajnostima…

Foto: Flickr.com

Da Bog zaista djeluje na nevjerojatne načine dokazuje i iskustvo koje je na Twitteru nedavno podijelio otac Goyo Hidalgo, svećenik koji djeluje u nadbiskupiji Los Angeles. Svećenik je objasnio kako je nedavno slučajno poslao jednu poruku na pogrešan broj, donosi Church Pop. U poruci je pisalo: „Ovdje otac Goyo. Znam da vam je potreban razgovor. Ovdje sam za vas.“

Nakon dvije minute je primio odgovor u kojem je pisalo: „Dugo sam htio razgovarati sa svećenikom ali se nisam usudio… Kako ste znali?“. Otac Goyo je zaključio: „Nisam znao. Poslao sam na krivi broj. Hvala Bogu što se koristio mojom nespretnošću.“

Ova priča je oduševila brojne vjernike, a neki od njih su prepričali svoja slična iskustva. Jedna osoba je ispričala kako ju je jednom, nakon što deset godina nije bila u crkvi, “neobičan osjećaj natjerao da posjeti crkvu“. Bila je subota i ta osoba nije imala namjeru razgovarati sa svećenikom. Međutim, nije znala kako je crkva ustvari otvorena zbog ispovijedi i da će se za nekoliko sekundi pred njom stvoriti svećenik.

Jedna žena je prepričala iskustvo koje je doživio njezin brat koji je 2015. godine u snu gotovo doživio srčani udar. Međutim, u tom trenutku ga je probudio poziv osobe koja je okrenula pogrešan broj. Čovjek je u tom trenutku prepoznao simptome srčanog udara, nazvao je hitnu pomoć i završio u bolnici. Liječnik mu je rekao kako zasigurno ne bi preživio da se u ključnom trenutku nije probudio, odnosno – bio probuđen.

Kasnije je saznao kako ga je te noći slučajno nazvao bivši zatvorenik. Čovjek ga je posjetio u bolnici i od njega doznao kako očajnički treba potvrdu da je u stanju napraviti nešto dobro.

Fr. Goyo@FrGoyo

I left a message for a parishioner, “this is fr. Goyo. I know you needed to talk. I’m here.”
2min later a call back,
“I wanted to talk to a priest for a long time but I was nervous. How did you know?”

I didn’t know.
I dialed a wrong number.

Thanking God for using my clumsiness

Rašeljka Zemunović | Bitno.net