Na početku vam svima želimo blagoslovljenu današnju svetkovinu. Na žalost,ovu svetkovinu Božje ljubavi ne doživljavaju svi tako. Vidimo to i po najnovijem udaru na život,udaru na nerođene,udaru na Božje zakone. Društvenim mrežama se šire objave osoba koje se diče svojim slikama gdje pokazuju srednji prst. Žalosti nas da je u tome društvu i osoba koja je predstavljala naš narod. Kojoj su mnogi od nas dali povjerenje i podršku na izborima. Koja se hvali svojim kršćanskim uvjerenjima. I blago rečeno,razočarani smo. Mnogi se osjećaju izdanima. I sa potpunim pravom! Kome je usmjeren taj srednji prst? Bogu i njegovoj zapovjedi koja glasi NE UBIJ! Nama vjernicima koji smo protiv pobačaja! Biskupima,svećenicima,redovnicima na čelu sa svetim ocem u Rimu koji naučavaju da je pobačaj ubojstvo. Dakle svima nama ste usmjerili taj svoj srednji prst. Za nas obične smrtnike i nekako,to ćemo razumjeti kao politiku,više vam ne trebamo i odbacili ste nas. Ali kako se usuđujeto to učiniti Bogu!? Njemu koji ljubi svakog čovjeka. Isusu Kristu koji umre na križu za nas. Danas slavimo svetkovinu ljubavi. Slavimo Srce koje je krvarilo za svakoga čovjeka. Svojim postupkom zadajemo rane tom Presvetom Srcu. Tim srednjim prstom i podržavanjem ubojstva nerođenih ponovno ranjavate Srce Isusovo koje nas toliko ljubi. Imate pravo biti ljuti i razočarani dragi prijatelji. Karte se bačene na stol i sve je jasno. Na žalost u našem društvu vjernici pomalo postaju manjina. Ali i ako smo manjina to ne znači da nismo u pravu. Pročitajte dva ulomka iz današnjih čitanja i sve će vam biti jasno:

1. Zato znaj da je Gospodin, Bog tvoj, pravi Bog, Bog vjeran, koji drži svoj savez i milost svoju iskazuje do tisuću koljena onima koji ga ljube i drže njegove zapovijedi. A onima koji ga mrzi: uzvraća izravno njemu samomu. Stoga drži zapovijedi, zakone i uredbe koje ti danas nalažem da ih vršiš.

2. Boga nitko nikada ne vidje. Ako ljubimo jedni druge, Bog ostaje u nama, i ljubav je njegova u nama savršena. Po ovome znamo da ostajemo u njemu i on u nama: od Duha nam je svoga dao. I mi smo vidjeli i svjedočimo da je Isus Sin Božji, Bog ostaje u njemu, i on u Bogu. I mi smo upoznali ljubav koju Bog ima prema nama i povjerovali joj. Bog je ljubav i tko ostaje u ljubavi, u Bogu ostaje, i Bog u njemu.

Riječ Gospodnja.

I zato budite čvrsti i postojani u vjeri. Čuvajte kršćanske vrijednosti,ne sramite ih se zastupati u javnom životu. Zastupajući njih,zastupate Boga. I to ide vama na čast i slavu. A onima koji mašu tim srednjim prstom? Njima njihov postupak ide na sramotu. Tim svojim postupkom su sami izabrali stranu.

Na kraju vam još jednom čestitamo svetkovinu Presvetog Srca Isusova uz slike iz naše župne crkve gdje smo svečano proslavili ovaj dan. I ne bojte se. Bog sve na kraju postavi na svoje mjesto. Svakome po zaslugama. Mir vam i dobro!

DIO PROCESIJE I BLAGOSLOV

Srce Isusovo, dio procesije i blagoslov

Gepostet von Župa sv. Ante, Komin am Freitag, 19. Juni 2020

HOĆEMO BOGA I NAŠI PUČKI PIVAČI

HOĆEMO BOGA I NAŠI PUČKI PIVAČI NA KRAJU SVETE MISE

Gepostet von Župa sv. Ante, Komin am Freitag, 19. Juni 2020