ZAGREB (IKA)

Povodom konstituiranja novog saziva Hrvatskog sabora predsjednik HBK, zadarski nadbiskup Želimir Puljić uputio je dopis predsjedniku desetog saziva Hrvatskog sabora Gordanu Jandrokoviću u kojem je poželio „plodno i uspješno zborovanje Hrvatskog sabora“.

„Budući rad sabornika, koje su izabrali građani Republike Hrvatske da služe općem dobru Lijepe naše, uz skromne ljudske želje preporučam zagovoru Onoga koji vodi povijest pojedinaca i naroda. Svojevremeno je poznati splitski nadbiskup Markantun De Dominis (1560.-1624.) istaknuo nešto što je smatrao važnim za suživot ljudi i naroda (a moglo bi se primijeniti i na djelovanje Sabora): „Neka među ljudima i narodima vlada jedinstvo u onome što je bitno, sloboda u stvarima koje nisu bitne, a u svemu poštovanje i ljubav“. Sažeto i korisno za sva područja društvenog života, od obitelji, poduzeća, stranaka, župnih zajednica i udruga do Vlade i Sabora“ poručuje nadbiskup Puljić u dopisu Jandrokoviću.

Mons. Puljić u dopisu ujedno zahvaljuje predsjedniku Sabora Jandrokoviću na pisanoj obavijesti nadbiskupu da „zbog izvanrednih okolnosti uzrokovanih pandemijom COVID 19“ nisu u mogućnosti pozvati mons. Puljića na prvu sjednicu desetog saziva Hrvatskog sabora, kako je to do sada bio običaj, da predsjednik HBK nazoči svečanom događaju prve sjednice novoga saziva Hrvatskog sabora.