VATIKAN (IKA)

Na blagdan Svete Obitelji u nedjelju 27. prosinca papa Franjo najavio je godinu posvećenu razmišljanju i dubljem proučavanju sadržajâ apostolske pobudnice Amoris laetitia, objavio je Vatican News.

Godina će započeti na blagdan svetoga Josipa, 19. ožujka 2021., pet godina nakon objavljivanja apostolske pobudnice Amoris laetitia, a zaključit će se 26. lipnja 2022. u prigodi 10. svjetskog susreta obitelji. Posebna godina posvećena obitelji nadahnuta je idealom bračne i obiteljske ljubavi uosobljenom u Isusu.

Godina obitelji Amoris laetitia, 19. ožujka 2021. – 26. lipnja 2022. Foto: Vatican Media

„Bit će to godina razmišljanja o Amoris laetitia i prilika za dublje proučavanje sadržaja toga dokumenta. Ta će razmišljanja biti stavljena na raspolaganje crkvenim zajednicama i obiteljima kako bi ih se pratilo na njihovu putu. Već sada pozivam sve da se pridruže inicijativama koje će se promicati tijekom te Godine i koje će koordinirati Dikasterij za laike, obitelj i život. Ovaj hod obitelji iz čitavoga svijeta povjeravamo Svetoj nazaretskoj obitelji, posebno svetom Josipu, suprugu i brižnom ocu“, objasnio je Papa u svom nagovoru uz Angelus na blagdan Svete Obitelji.

Za obitelji iz čitavoga svijeta ta će godina, dakle, predstavljati hod dubljeg proučavanja apostolske pobudnice Amoris laetitia, koja je plod dvaju sinoda o obitelji održanih 2014. odnosno 2015. godine, potpisane 19. ožujka 2016.