ZAGREB (IKA)

Španjolska radijska postaja COPE emitirat će u srijedu 1. rujna u 8 sati intervju s papom Franjom u kojem progovara o svom zdravstvenom stanju nakon operacije kojoj je bio podvrgnut u srpnju.

Kako navode na službenim stranicama COPE-a, prvi je to intervju Svetoga Oca sa španjolskom radijskom postajom i prvi intervju nakon operacije debelog crijeva koju je imao u srpnju. Najavivši intervju, novinar Carlos Herrera, koji je razgovarao s papom Franjom, istaknuo je kako razgovor traje sat i pol te da su u Vatikan došli „s brojnim pitanjima, a izlaze s mnogim odgovorima“.

Među ostalim, Papa je govorio o svojem zdravstvenom stanju. „Živ sam“, kazao je Papa Herreri, dodavši kako mu je život spasio jedan medicinski tehničar. „Drugi je to put da mi je medicinsko osoblje spasilo život – prvi je put bilo 1957.“, poručio je Papa. Na pitanje o špekulacijama o njegovom povlačenju s dužnosti zbog dobi ili zdravlja, Sveti Otac je kazao da „kada god je papa bolestan, krene povjetarac ili uragan nagađanja o konklavi“.

Osim o zdravlju, Carlos Herrera istaknuo je kako se sa Svetim Ocem dotaknuo raznih tema – pitanja Afganistana, eutanazije u Španjolskoj, migracija i Katalonije.