Talijanski svećenik, Roberto Malgesini pronađen je mrtav u blizini svoje župe u gradu Como, u Italiji.

Autor
Laudato/M.D.

 

Papa Franjo danas se na općoj audijenciji spomenuo ubijenog talijanskog svećenika, don Roberta Malgesinija, javlja IKA.

– Želim se u ovom času spomenuti don Roberta Malgesinija, svećenika Biskupije Como, kojeg je jučer ujutro ubila osoba u nevolji, kojoj je i on sâm pomagao, a koja je duševni bolesnik – poručio je Papa.

– Dijelim bol i tugu, i pridružujem se molitvi članova njegove obitelji i zajednice Biskupije Como i, kao što je rekao njegov biskup, uzdižem hvalu Bogu zbog svjedočanstva, to jest zbog mučeništva ovog svjedoka milosrđa prema najsiromašnijima. Pomolimo se u tišini za don Roberta Malgesinija, kao i za sve svećenike, časne sestre, laike koji rade s ljudima u potrebi i odbačenima od društva – rekao je Papa u sklopu svog pozdrava talijanskim vjernicima na općoj audijenciji.

Talijanski svećenik Roberto Malgesini pronađen je mrtav u ranim jutarnjim satima, u ponedjeljak, u blizini svoje župe, u gradu Como u Italiji. Pedesetjednogodišnji Malgesini bio je poznat po svojoj brizi za beskućnike i migrante u toj biskupiji na sjeveru Italije.

Svećenik je umro od posljedica uboda nožem, a ubojstvo je priznao 53-godišnjak iz Tunisa, koji se predao policiji. Ubojica je duševni bolesnik i osobno je poznavao Malgesinija koji mu je osigurao sobu za spavanje, jer je Tunižanin beskućnik.