Foto: Fah (Fotomontaža: Narod.hr)

U tijeku je nova velika akcija policije i USKOK-a. Policija je rano jutros pod rukovođenjem USKOK-a “pokucala” na vrata više osoba na području Zagreba.

Navodno se radi o sumnji u počinjenje koruptivnih kaznenih djela i to mahom vezanih za poslove zagrebačke gradske uprave, doznaje Jutarnji list. Prema neslužbenim informacijama, riječ je o sumnjama u kaznena djela počinjena u vrijeme bivše gradske uprave, koncem prošle i u prvoj polovici ove godine.

Među uhićenima je navodno nekoliko poznatih osoba, a jedna od njih je i ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić.

Među uhićenima su i Bandićevi vozači Zdravko Krajina i Vladimir Džaja, nekadašnja šefica stručne službe gradonačelnika Andreja Šulentić, Jelena Čeklić bivša članica Povjerenstva za davanje javnih površina u zakup, te Denis Mohenski, poznat pod nadimkom ‘Kralj Adventa’.

Prema neslužbenim informacijama do kojih je došao Vecernji.hr, Bačić je uhićen zbog sumnji na korupciju, odnosno zbog ugovora koji je u ime HRT-a potpisao s Tvornicom žarulja (TEŽ). Jutarnji, pak, piše kako se neslužbeno spominje Bačićev odnos s vlasnikom bivše tvornice TEŽ Milanom Lončarićem i njegovim građevinskim projektom Vrtovi svjetla na lokaciji bivše tvornice na zagrebačkoj Sigečici te da je navodno priveden i Lončarić.

Uhićenja u GSKG

Podsjetimo, sredinom mjeseca policija i Uskok upali su i u Gradsko stambeno-komunalno gospodarstvo, tvrtku za upravljanje stambenim objektima u vlasništvu Zagrebačkog holdinga.

U aferi s namještanjem poslova uhićeni su šef GSKG Neven Blažević, vlasnik tvrtke Kum, Grading Mario Jurinić te poduzetnici Slaviša Veljković i Davor Režek, vlasnikci manjih zagrebačkih tvrtki za izvođenje građevinskih radova Exact d.o.o. te Daglop i Skela gradnja.

Prema optužbama, Blažević, kojega prijatelji zovu Ćiro, u proteklih godinu i pol dana u zamjenu za mito, dodjeljivao je poslove trojici privatnih poduzetnika, odnosno njihovim građevinskim tvrtkama. Istražitelji sumnjaju da je jednome od trojice osumnjičenih poduzetnika zaposlio suprugu u GSKG.

Izvor: narod.hr/Jutarnji list