Foto: hkm.hr

Blagdan Bezgrešnog Srca Blažene Djevice Marije, Brooklyn, New York, 12. lipnja 2021. Mirno subotnje jutro ispred crkve Svetog Pavla. Dok su vjernici na jutarnjoj Svetoj misi u misnim nakanama molili za sve osobe pogođene pobačajem, agresivna gomila okupila se ispred crkve.

“Ova Crkva maltretira žene! Ova Crkva maltretira žene!” – urlalo je mnoštvo ispred crkve piše hkm.hr.

Nakon Svete mise dvojica svećenika i skupina vjernika uputila su se prema obližnjoj klinici za pobačaj moleći putem krunicu. Ispunjeni bijesom i mržnjom, prosvjednici su se unosili u lice svećenicima, prijetili im, proklinjali ih, ponižavali… Svećenici su mirno stajali s krunicom u ruci, hrabro podnoseći sve za Isusa i nerođene. Svojim djelima svjedočili su milosrđe i ljubav, ali i živu vjeru.

“Što god učiniste jednom od ove moje najmanje braće, meni učiniste!” (Mt 25, 45)

Hod do klinike za pobačaj bio je suvremeni put Kalvarije. Biti heroj znači staviti dobrobit drugih iznad vlastite dobrobiti. Biti herojski vjeran znači postojano svjedočiti vjeru i kada dođu progoni, zlostavljanja, verbalni i fizički napadi. Toga su dana na prljavim ulicama Brooklyna dvojica svećenika i skupina vjernika pokazali da još ima vjere u svijetu.

Hoće li Isus naći vjere i kod nas, kada uskoro u Hrvatsku dođu iste mračne sile?

Izvor: narod.hr