Transrodna’ dizačica utega Mary Gregory nedavno je proslavila uspjeh u kojem je razbila četiri ženska rekorda u dizanju utega na istom natjecanju, ali njezini protivnici su otkrili kako je Gregory zapravo muškarac koji je nedavno najavio da će “postati transrodna žena”.

Neon Nettle@NeonNettle

A born-male weightlifter, who “identifies” as a woman, smashed four women’s world records in a single day, igniting a backlash from female Olympic champions.
READ MORE: https://pst.cr/YLo6P 

Transgender Weightlifter Smashes Several Women’s World Records in One Day

Backlash as Olympic champions declare ‘foul play’ – ‘pointless, unfair playing field’

neonnettle.com

47 people are talking about this

Gregory je osvojio devet od devet kategorija i proslavio pobjedu zahvalom na Instagramu.

“Kakav dan, 9 od 9! Još uvijek sam pod dojmom, kompletna rekapitulacija dolazi malo kasnije, ali želim zahvaliti nekolicini ljudi. Hvala! Kao transrodni dizač nisam bila sigurna što mogu očekivati ​​od ovog susreta ali svi – svi promatrači, utovarivači, suci, osoblje, sve me učinilo dobrodošlim i tretirali su me kao još jednu žensku dizačicu”, objavio je na Instagramu.

Njegova pobjeda protiv biološki rođenih žena nije prošla bez kritika.

Bivša britanska olimpijska plivačica Sharron Davies, koja je osvojila srebrnu medalju na Ljetnim olimpijskim igrama 1980., kritizirala je Gregoryjevo jednostrano viđenje rekavši da Gregory ima “muško tijelo s muškom fiziologijom” i da “žena sa ženskom fiziologijom ne može konkurirati. To je besmisleno, nepošteno. ”

Sharron Davies MBE

@sharrond62

This is a trans woman a male body with male physiology setting a world record & winning a woman’s event in America in powerlifting. A woman with female biology cannot compete.. it’s a pointless unfair playing field.

walterneff@walterneff7
Replying to @walterneff7 and 7 others

This person set WORLD records in this federation in women’s class.

1,949 people are talking about this

Dobitnica zlatne medalje 2004. godine, Kelly Holmes, ponovila je kritiku da je Gregoryjeva pobjeda bila “krvava šala”.

Holmes je u ponedjeljak tweetala: “To je krvava šala i sve ide k tome da biološke žene bojkotiraju određene događaje. Imajte trans kategoriju ako je potrebno, još bolje trans igre. Inače, počinjem se brinuti za reakciju i zlostavljanje koje će trans zajednica dobiti od gledatelja. To će se dogoditi!”

Sharron Davies MBE

@sharrond62

This is a trans woman a male body with male physiology setting a world record & winning a woman’s event in America in powerlifting. A woman with female biology cannot compete.. it’s a pointless unfair playing field.

Kelly Holmes

@damekellyholmes

Its a bloody joke and all getting ready for biological women to boycott certain events.Have a trans category if need be but even better a trans games.Otherwise i’m starting to worry about the backlash and abuse that the trans community will get from spectators. It will happen!

255 people are talking about this

Ali Gregory će se nastaviti natjecati protiv bioloških žena.

Beth Stelzer, osnivačica Save Women’s Sports (Spasite ženski sport), također je kritizirala događaj zbog toga što je Gregoryju dopustio da se natječe protiv natjecateljica biološki žena.

“Omogućiti muškarcima koji se identificiraju kao žene (transrodne žene) da se natječu s njihovim identitetom demoralizira žene. To nije pošteno na fizičkoj i emocionalnoj razini. Dopuštanje muškarcima da se natječu u ženskom sportu bit će kraj ženskog sporta ”, odgovorila je Stelzer u e-mailu Breitbart Newsu. 

Izvor: narod.hr/Breitbart