prosvjed
Foto: snimka zaslona

Povodom brutalnog postupka dvojice policijskih službenika koji su u subotu navečer pretukli mladića pred ulazom u zgradu, u Mostaru je u ponedjeljak poslijepodne održan prosvjed građana koji je organizirala neformalna grupa preko Facebooka.

Na prosvjedu je sudjelovalo nekoliko stotina građana koji su se okupili ispred zgrade PU Mostar, a zatim ispred zgrade županijskog MUP-a.

Ranije danas napad na mladića, Slavena Blaževića, osudili su, među ostalim, i županijski premijer Nevenko Herceg te mostarski gradonačelnik Mario Kordić, prenosi Radiotelevizija Herceg-Bosne.

Policajci Armin Vrače i Jusuf Penava suspendirani su, a Ministarstvo unutarnjih poslova HNŽ jutros je najoštrije osudilo brutalni ispad dvojice policijskih službenika, koji su, kako navode iz MUP-a, odmah udaljeni s dužnosti, a pokrenuta je i unutarnja istraga.

MUP HNŽ najoštrije osuđuje brutalni ispad policijskih službenika koji se dogodio 10. travnja 2021. godine u 23,05 sati, a za kojeg nema opravdanja. Radi se o klasičnom primjeru prekoračenja ovlaštenja i policijskog kodeksa, zbog čega se duboko ispričavamo cjelokupnoj javnosti, a posebno mladiću prema kojem se postupalo – priopćili su jutros iz županijskog MUP-a.

Podsjetimo, udruga obitelji poginulih i nestalih branitelja HVO-a Herceg-Bosne najoštrije je osudila “iživljavanje policijskih službenika nad građanima Mostara”. “Naše je razočarenje tim veće jer se radi o sinu mučki ubijenog Hrvata u Trusini”, poručili su.

Izvor: narod.hr/RTV HB