Kada su u pitanju djeca i mladi, sve zanima kako će se i hoće li se uopće održavati nastava na jesen, ali i što se to događa na zagrebačkom Sveučilištu. Na ta je pitanja u Dnevniku Nove TV odgovarao novi ministar obrazovanja Radovan Fuchs.

Novi ministar obrazovanja Radovan Fuchs u Dnevniku Nove TV je otkrio kada će roditelji i djeca znati pod kojim uvjetima će se ići u školu. ”Nadam se uskoro. Ne idući tjedan, ali na vrijeme će znati. Razrađujemo sve moguće scenarije, moramo proigrati sve”, rekao je.

Na pitanje bi li trebala sva djeca ići u školi ako epidemiološka situacija bude povoljna, rekao je da bi trebalo biti moguće da sva djeca pohađaju nastavu.

Kada je riječ o upozorenjima učitelja da je djeci potrebno međusobno druženje, Fuch poručuje: ”Imperativ je djecu vratiti u školu, i osnovnu i srednju. Nisu samo djeca u pitanju, tu su i roditelji i učitelji”.

O zagrebačkom Sveučilištu: Ja tu ne mogu ništa

Fuchs je komentirao i stanje na Sveučilištu u Zagrebu u kojem dolazi do sve češćih sukoba između rektora Damira Borasa i Filozofskog fakulteta. Ministar ističe da je njegova pozicija takva da je sve to u isključivo u nadležnosti Sveučilišta. ”Senat je taj koji može nešto napraviti”, kazao je.

Kaže da on osobno nema problema s načinom na koji rektor Boras vodi zagrebačko Sveučilište. ”Vidjet ćemo sve. Ja ću, nadam se razgovarati s rektorom Borasom, kao i sa svim ostalim rektorima, pa ćemo vidjeti”, kazao je.

Dodaje da Borasovo ponašnje on niti tolerira niti ne tolerira. ”Nažalost, ili na sreću, kako hoćete, u ovom trenutku niti ministar niti premijer niti predsjednik države ne može učniti ništa unutar samog Sveučilišta”, poručuje Radovan Fuchs.

Izvor: narod.hr/dnevnik.hr