Nedjelja je krštenja Gospodinova. Ujedno je i kraj Božićnog vremena.Svima vama dragi čitatelji još jednom čestitamo Božić. Čestitamo i dragim ljudima koji su do prije koji dan sklonili i pospremili svoje jaslice i raskitili svoje kuće. Podlegli su pritisku onih koji ne poznaju svoju vjeru i koji su katolici možda samo iz običaja,a ne uvjerenja. Kako drugačije protumačiti ovaj postupak ranijeg sklanjanja malog Isusa iz naših domova nego pomanjkanjem znanja o svojoj vjeri. Ispada da više pazimo na datume kada će neke istočne Crkve slaviti Božić ili muslimani svoje vjerske blagdane nego o danima naših svetkovina. Usput,ako je do toga da vam jaslice ne bi bile okićene kada neke istočne Crkve slave Božć,napominjemo da ste pogriješili,jer svakako su Grčka, Bugarska i Rumunjska pravoslavna Crkva Božić proslavili 25.12. I da, poneki katolici ga ne slave kada i ostali,već ga slave 7.siječnja. Ukrajinci na primjer. Zato ne slušajte one koji vašu vjeru žele pretvoriti u običaj,već budite vjernici iz uvjerenja.

Sretan Bozic jaslice | Metković NEWS

Ovo Božićno vrijeme,ako isključimo godine rata,obilježilo je u dijelu naše Domovini vrijeme strepnje i straha od potresa.Isto tako,ova nepogoda je pokazala kako naš narod može biti ujedinjen u pomoći bratu u nevolji.Svjedočili smo nevolji žitelja Banovine koji su ostali bez svojih domova i nesebičnoj pomoći koja stiže  od običnog naroda. I dok običan narod pomaže, poneki visoki dužnosnici iz vlasti daju izjave o mogućem smanjivanju kuhanih obroka za nevoljnike. Zar je hrana višak onima koji nemaju dom,ta hrana se priprema velikim dijelom od donacija našeg naroda. Ali kada vidimo da to govori osoba koja nije osjetila patnju rata jer ga je provela na sigurnom u susjednoj državi izbjegavši svoje obveze prema Domovini poharanoj ratom,onda nam se nije čuditi.I ima toga još,ali……

Arhiva Krštenje Gospodinovo - Book.hr

Slaveći današnji blagdan,pada nam na pamet da je naša Hrvatska svoje krštenje imala u krvi. Kao i prvi kršćani. Takvo krštenje sigurno  jamči čvrstinu i opstanak. Krštenje znači čišćenje od grijeha. To je uvod u naš novi život koji živimo u Kristu. Na nama samima ostaje koliko ćemo živjeti svoj kršćanski život. Znate,Isus nije trebao krštenje u vodi,ta Sin je Božji. Ali svojim primjerom nam je pokazao da je jedan od nas. Jednak nama po svemu osim u grijehu. Dokazuje to i sam čin Isusova krštenja gdje se otvaraju Nebesa i glas zbori: Ti si Sin moj, ljubljeni! U tebi mi sva milina! Vidite koliku moć ima krštenje. Na žalost svojim postupcima kroz život vjernici pomalo gube tu čistoću koju su zadobili krštenjem. Krštenje je uzvišeni čin stupanja u zajedništvo Kristova naroda,Crkve. Zato dragi prijatelji ostanite vjerni Kristu i obećanjima koje su vaši roditelji dali na krštenju,a vi ih potvrdili na svetoj krizmi. Budite Kristovi i On će sigurno biti sa vama do konca vašeg ovozemaljskog hoda. A kada vaš ovozemaljski put dođe kraju,s ponosom ćete stupiti pred prijestolje Božje i pokazati bijele haljine,znak svojeg krštenja,vjernosti i čistoće. I čut ćeš riječi: Valjaš slugo dobri i vjerni,uđi u radost gospodara svoga! Želimo vam svima mir i dobro.