Od 2016. kršćanski pravni centar daje podršku Felixu Ngoleu nakon što je izbačen sa studija socijalnog rada na Sveučilištu u Sheffieldu. Što je učinio da zaslužuje takvu kaznu? Na Facebooku je, izvan vremena trajanja nastave, napisao što Biblija kaže o braku i seksualnosti.

Njegov slučaj, koji će biti saslušan danas i u srijedu, imat će posljedice na to posjeduje li šest milijuna stručnjaka u Velikoj Britaniji pravu slobodu govora.

Učinak ove odluke Sveučilišta Sheffield na Felixa i njegovu obitelj bit će ogroman. Ipak, njegova vjera i pouzdanje u Isusa Krista je nepokolebljiva.

Prije sudskog postupka Felix je rekao: “Molim da sud prizna slobodu izražavanja moje kršćanske vjere. Strašno je da živimo u društvu u kojem možete podijeliti svoja uvjerenja na društvenim mrežama, no ipak se nađete u nevolji kada se određeni ljudi ne slažu s vama.

Andrea Williams, izvršna direktorica kršćanskog pravnog centra, koji pomaže Felixu, rekla je:

“Još je jednom, sloboda da budemo predani kršćanin pritom obnašajući stručnu dužnost, pod prijetnjom. Od sudaca do medicinskih sestara, učitelja do liječnika, kršćanski stručnjaci sve su više pod pritiskom da skrivaju svoja uvjerenja – skrivaju Kristovo svjetlo u njima, lišavajući društva Isusove ljubavi. Zato vas hitno tražimo da se ovog tjedna molite za Felixa i naš tim. “

Izvor: narod.hr