Svetkovina Presvetog Srca Isusova svečano je proslavljena u istoimenoj župi u Košutama u petak 19. lipnja. Euharistijsko slavlje, kojem je prethodila procesija, predvodio je splitsko-makarski nadbiskup mons. Marin Barišić. U koncelebraciji su bili župnik don Tomislav Topčić, cetinski dekan don Stipe Ljubas, gvardijan Svetišta Čudotvorne Gospe Sinjske fra Ante Čovo te još devet svećenika. Đakonirali su don Nikola Šakić i don Ivan Odrljin, a pjevao je župni zbor. Misi je nazočio i triljski gradonačelnik Ivan Šipić.

Osvrćući se u prigodnoj homiliji na misterij Božje ljubavi, mons. Barišić je poručio: „U prvom čitanju (Pnz 7, 6-11) smo čuli da Gospodin izabire narod koji nije najbogatiji, najveći ili najbolji. Upravo suprotno, izabire maleni narod koji ljubi. Prvo čitanje očituje djela Božje ljubavi prema nama, a drugo čitanje (1Iv 4,7-16) nas uvodi u dubine Božje ljubavi. U njemu nam sveti Ivan govori da se Božja ljubav prema nama očituje kroz slanje Njegova jedinorođenoga Sina po kojem se spašavamo. Zbog te Božje ljubavi prema nama i mi smo dužni ljubiti jedni druge. Svi smo od izvora iste Ljubavi, jedan nam je Otac te zbog toga moramo ljubiti svoga bližnjega. Vrijeđajući se međusobno, vrijeđamo i Boga“. Dodao je da „Božje otajstvo nadilazi naš razum te da ga može naslutiti samo onaj koji ljubi“.

Nadbiskup je podsjetio i „da je Božja ljubav razlivena u srcima našim po Duhu Svetom“, dodavši: „Bog nas od krštenja kroz sve sakramente prati svojim Duhom koji je snaga našega života“.

Govoreći o evanđeoskom tekstu (Mt 11, 25-30), mons. Barišić je naglasio „da su maleni oni koji su otvoreni Božjoj ljubavi te zbog toga shvaćaju tajnu Božje mudrosti“. „Oni su zapravo veliki jer su svjesni svoje nedostojnosti te nadilaze ljudsku samodostatnost“, nastavio je. Komentirajući Božji poziv: „Dođite k meni svi koji ste izmoreni i opterećeni i ja ću vas odmoriti!“, nadbiskup Barišić je istaknuo „da je Gospodin jedini u kojem se možemo u potpunosti odmoriti od svih bračnih, obiteljskih i društvenih poteškoća“.

„Potrebna nam je Gospodinova koronarografija kako bi se pročistilo naše srce koje je često izvor zavisti, svađe i oholosti. Otvorimo se ozračju Božje ljubavi koja nas nikada ne napušta i s kojom lakše nosimo sve križeve svakodnevnog života“, zaključio je.

Na kraju euharistijskog slavlja župnik don Tomislav Topčić zahvalio je Nadbiskupu na dolasku, gradonačelniku Ivanu Šipiću na materijalnoj donaciji te svima koji su svojim radom doprinijeli proslavi svetkovine. Župa se za proslavu pripremala trodnevnicom koju su predvodili don Ante Gabrilo, fra Lukica Vojković i fra Antonio Mravak.