Još u veljači, novi američki predsjednik Joe Biden ponosno je izjavio ‘Amerika se vratila’. Pod tim je, naravno, mislio na povratak globalističkoj vanjskoj politici. Izjavio je kako je bivši predsjednik Donald Trump, povukavši trupe s Bliskog istoka, dao ISIS-u ‘novi život’. Međutim, čini se kao da je ISIS ponovno oživio upravo u  prvih nekoliko mjeseci Bidenovog predsjedništva.

U tužnom podsjećanju na najgore dane Obaminog predsjedništva, ISIS je objavio novi video koji prikazuje kako stoje nad koptskim kršćaninom prije nego što su ga ubili.

Nabil Habashi Salama doveden je na plažu i ustrijeljen u potiljak kao upozorenje egipatskim kršćanima da ne podržavaju oružane snage.

Žrtva, koju pravoslavci u zemlji već smatraju “novim mučenikom”, cijenjeni je intelektualac i poduzetnik. Lokalni izvori izvještavaju da je Nabil pridonio izgradnji jedine kršćanske bogomolje u gradu, crkve Madonne dell’Anba Karras. To je također jedan od razloga koji su naveli džihadističke komandose da ga otmu.

U videu jedan od krvnika koji pripada lokalnoj ćeliji Daesh (arapska kratica za IS) izričito optužuje čovjeka da je, čak i financijski, pridonio izgradnji crkve neposredno prije povlačenja okidača i njegove egzekucije. Džihadistička skupina također optužuje Crkvu za “suradnju” s egipatskom vojskom, policijom i tajnim službama.

Vrijeme ubijanja također se povezuje s nadolazećim uskrsnim blagdanima, koji koptski pravoslavci obilježavaju 2. svibnja.

Glasnogovornik Koptske crkve izjavio je da je Nabil ‘Zadržao svoju vjeru do trenutka kada je ubijen’.

Crkva “plače za sinom i vjernim slugom” koji je sada u nebeskoj Kristovoj slavi jer je “vlastitu vjeru posvjedočio do krvi”. Izjava završava potvrđivanjem podrške koptske pravoslavne zajednice “naporima egipatske države” da se suprotstavi “tim mrskim terorističkim aktima” i “da sačuva naše drago nacionalno jedinstvo” za “budućnost mira i prosperiteta”.

Ramazanski teroristički napadi dolaze kako islam nastavlja rasti, sada na 1,8 milijardi ljudi u odnosu na 1,2 milijarde katolika.

Nedavno, na Cvjetnicu, islamisti su brutalno ubili Koptkinju i njenog četverogodišnjeg sina. Egipatski mediji upozorili su kršćane da to ne predstavljaju kao zločin iz mržnje, te ga pokušali predstaviti kao posljedicu pljačke. Ovo je slična taktika ponašanja francuskih medija nakon što su muslimanski migranti zapalili crkve, posebno tijekom požara na Nantes nedavno, gdje su lagali o islamskom radniku migrantu koji je izveo napad sve dok se priča u medijima nije ispuhala.

Ubojstvo Nabila predstavlja jeziv podsjetnik na smrt koptskih mučenika u Libiji 2015. godine i jeziv podsjetnik na sumornu budućnost s kojom se možda suočavaju koptski kršćani u Egiptu.

Izvor