Naša slušateljica iz Beča Marija Burušić dojavila nam je o sjajnoj inicijativi koja se širi među Europljanima, posebno mladima. Moli se, naime, za obraćenje Europe.

 Hrvoje Josip Bišćan

“Živimo u posebnom vremenu i za ovo se borimo. Ovo nije još jedna organizacija. Ovo je mobilizacija cijele Crkve za žetvu na europskom kontinentu. Svatko je dobrodošao priključiti se!”

Ove riječi dočekuju posjetitelje internetske stranice www.esbs.org, službene stranice molitvene inicijative “Europa će biti spašena”.

Glavni cilj inicijative “Europa će biti spašena” je obraćenje mladih u Europi. Inicijativa je došla iz Njemačke u koju je posljednjih godina došao veliki broj izbjeglica iz Afrike i Azije. Vidimo se da se, zbog njih, iz europskih crkava miču križevi, da se sve prilagođava tim izbjeglicama koji su druge vjere i koji su došli u Europu, a da se kršćanska Europa gubi. Tom molitvenom inicijativom želi se mlade Europljane potaknuti na razmišljanje o pravim vrijednostima i Europe i svakoga čovjeka, jer bez Boga i bez vjere Europa propada.

Zasad 10000 uključenih sudionika

“Primjerice, u jednoj Kući molitve u Augsburgu vikendom bude i po pet-šest stotina ljudi koji se okupljaju na molitvu, prvenstveno za mlade u Europi. Ali svakoga sata u danu i svakoga dana u tjednu tamo ima mladih molitelja koji upravljaju svoje molbe Bogu za Europu i obraćenje mladih.”

Upravo danas, 12. ožujka, u ovoj se inicijativi moli za Hrvatsku. Organizatori vjeruju kako je svaki narod i svaka zemlja od Boga dobila poslanje koje treba ispuniti za boljitak ovoga svijeta. Zato danas molimo da bi narod u Hrvatskoj mogao ispuniti ono što mu je Bog povjerio.”

Sudionici Inicijative su pozvani tijekom korizme postiti i moliti na glavnu nakanu. Kako svjedoči naša čitateljica, “znam da ima onih koji samo o vodi poste i po deset i više dana, čak i svih četrdeset, da bi što više mladih Europljana upoznalo Boga i približilo se Bogu.”

Uz preporuku našim čitateljima da se uključe u spomenutu Inicijativu, izdvajamo još jednu poruku organizatora:

“Upravo sada je Božje vrijeme za Europu. Isus je dao svoj život za cijeli svijet, što uključuje i Europu. Bog Otac želi vratiti svoju obitelj.”

IZVOR: HKM