Još nije poznato što je uzrok požara u crkvi u Parizu. Oko 13 milijuna turista posjećuje Notre Dame svake godine.
Zapalila se znamenita pariška katedrala Notre Dame! Na fotografijama objavljenim na društvenim mrežama vide se stupovi dima koji su uzdižu u zrak iznad 850-godišnje gotičke zgrade. Toranj katedrale Notre Dame u potpunosti se urušio zbog požara. – Sve gori. Krovište čiji dio datira iz 19. stoljeća, a dio iz 13. stoljeća. Od njega neće ništa ostati – rekao je glasnogovornik katedrale Andre Finot.

Na terenu su vatrogasci. Buktinja je srušila glavni toranj katedrale, javlja BBC. Srušio se i velik dio krova, javljaju mediji.

LIVE STREAM

Srušio se glavni toranj Notre-Damea, javlja BBC.

 

https://www.youtube.com/watch?v=xXZteqkY2dI
Još nije poznato što je uzrok požara u crkvi u Parizu. Francuski predsjednik Emmanuel Macron otkazao je svoje planirano obraćanje naciji u ponedjeljak navečer zbog “užasnog požara”, rekli su dužnosnici. Gradonačelnica Anne Hidalgo objavila je na Twitteru da je riječ o “užasnom požaru”. Američki predsjednik Donald Trump u svome je tweetu o požaru Francuzima predložio da požar ugase “letećim cisternama s vodom”. Nije jasno što je time mislio.

Prema nekim navodima uzrok požara bi se to moglo povezati s obnovom crkve, prenosi bbc. Prošle je godine Katolička crkva u Francuskoj hitno sazvala sastanak da se spasi katedrala, koja se počela raspadati.

Pročitajte više na: https://www.vecernji.hr/vijesti/gori-katedrala-notre-dame-1313476 – www.vecernji.hr