Shaun King

Washington Post i Newsweek predstavljaju Shauna Kinga kao poznatog pisca, civilnog aktivista za građanska prava i podupiratelja pokreta Black Live Matters, premda u njega nije službeno uključen.

Shaun King poziva na nasilje i želi da svi kipovi i slike na kojima je Isus prikazan kao bijelac budu srušeni i uklonjeni.

Poznati ljevičarski aktivist Shaun King u ponedjeljak je rekao da sve slike koje prikazuju Isusa kao “bijelog Europljanina” trebaju biti srušene jer su oblik “bijele nadmoći”.

King je dao svoje primjedbe zbog niza objava na Twitteru kako su povijesni spomenici i kipovi postali meta bijesa i vandalizma tijekom prosvjeda Black Lives Mattera, nakon smrti Georgea Floyda nastale kao posljedica gušenja brutalnim postupanjem policajca.

„Da, mislim da bi se trebali srušiti kipovi bijelog Europljana za koje tvrde da je Isus. Oni su oblik bijele nadmoći. Uvijek su to bili “, tvitnuo je King. „U Bibliji, kada se Isusova obitelj htjela sakriti i pomiješati, pogodite kamo su otišli? EGIPAT! Ne Dansku. Srušimo ih.”

King je tvitnuo podršku uklanjanju svih slika Isusa kao bijelca, uključujući “zidne freske i vitraje bijelog Isusa, i njegove europske majke i njihovih bijelih prijatelja, smatrajući to rasističkom bjelačkom propagandom.

 

Izvor: narod.hr/Fox News