Foto: Thinkstock

Dva vrtića u Leipzigu, gradu na istoku Njemačke, izbacila su svinjetinu iz jelovnika. Razlog su dvije muslimanske djevojčice u vrtićima s 300 djece, piše Antonio Mandir za Večernji list.

“Iz poštovanja prema promjenama u svijetu, počevši od 15. srpnja, služit će se samo hrana koja ne sadrži svinjetinu” obavijestili su roditelje iz vrtića, objavio je dnevnik Bild.

>SAD: Učenica (15) tuži školu jer je se tjera da se presvlači u prostoriji s ‘transrodnim’ dječacima

>(VIDEO) Hollywoodska zvijezda Michelle Yeoh na dodjeli Oscara kritizirala političku korektnost

>Profesor Peterson: konzervativci se u Kanadi boje biti konzervativni, jer znaju da će biti ekskomunicirani i marginalizirani

Zabrana se odnosi na i djeci omiljene gumene bombone jer se proizvode od svinjske želatine. Neki roditelji već su se pobunili, ali uzalud.

“Proveo bih ovu odluku i da je riječ i o samo jednoj obitelji čijem je djetetu spasenje duše ugroženo iz religioznih razloga zbog nečiste svinjetine” – prenosi Bild riječi Wolfganga Schäfera, upravitelja jednog od vrtića.

Njemački mediji pitaju se nije li se ovom odlukom otišlo malo predaleko u političkoj korektnosti.

“S ovim diktatom manjine na štetu većine ne samo da su srušeni temeljni principi demokracije, već i odvojenost religije od države. Odreska se možemo odreći, ali ne smijemo temeljnih pravila našega zajedničkoga života”, komentira Bild.

Izvor: narod.hr/vecernji.hr