Zanimljivo je pročitati komentar da Crkva šuti u vezi pritisaka u društvu na osobe koje se ne žele cijepiti. Crkva je za slobodu izbora i protiv svakog nametanja na bilo koji način. Pročitajte i zaključite sami.
“Atmosfera u Crkvi i u društvu zadnje dvije godine obilježena je strahom i tjeskobom, kako zbog same bolesti Covid-19, a još više zbog (neizravne) prisile na cijepljenje protiv istoimene bolesti. Ta prisila iz mjeseca u mjesec poprima sve veće razmjere, gdje se putem emocionalne i moralne ucjene te prijetnjom oduzimanja temeljnih ljudskih prava i sloboda, sve ljude usmjerava (čitaj: prisiljava) da prime cjepivo, bez uvažavanja njihovog neotuđivog prava na priziv savjesti, zbog moralne okaljanosti samog cjepiva koja su povezana sa staničnim linijama namjerno pobačene djece, te zbog nedovoljnih podataka o sigurnosti, naročito s obzirom na dugoročne posljedice cijepljenja.
Tko god u takvoj atmosferi dobronamjerno iznese svoja pitanja, traženja i čežnje svoga srca za slobodom, pravdom, istinom, obranom ljudskog dostojanstva, nipošto neće biti sam u svome nastojanju, nego će posuditi svoj glas tihom mnoštvu pogođenih i ucijenjenih.
Ako će svojim istupom ohrabriti i podići samo jednog čovjeka, takav će javni poziv već imati smisla, tim više ako će on proizići iz osluškivanja glasa savjesti po molitvi, razmatranju i zajedničkom promišljanju.”