O 45. miovskom Uskrsu, u ljubavi prema Bogu, svemu svetom i našem, braći i sestrama, upućujem riječi nade i zazivam pobjedničku radost.

Uskrsnuo je Krist – nada naša, vječno svjetlo u tami hrvatskih stoljeća. Sa Sv. Grgurom Nazijanskim sve pozivam: „Poklonimo svoje najljepše darove onome koji je za nas umro i uskrsnuo! Ne mislite da pri tom pomišljam na zlato, srebro, svilu, drago kamenje. Žalim ta jadna dobra zemlje, jer – čim se pojave – redovito dolaze u ruke razbojnika, robova ovoga svijeta. Najdragocjeniji dar jesmo mi sami, naše osobe.“

Neka Uskrsli Gospodin osvježi naše ideale, osnaži apostolski zanos da i dalje svjedočimo da u ovoj zemlji, koja je Božja i naša, kojoj tepamo „Lijepa naša domovina“, sve miriše po starom, dobrom kršćanstvu. Kršćanstvo je poruka i pouka, zavjet i odluka. Traži naše srce, traži naš zajednički MI – čije postolje valja jačati i na njemu graditi, ponajprije slavu Božju. Raduje me da se u ovom vremenu strahova i kriza miovci ne daju odgurati na margine već se sa srcem drže Krista, srca Crkve.

Uz miris kršćanstva i radost srca svima – Sretan i blagoslovljen Uskrs!

 Vaš duhovnik Jozo Mario Tolj