Dubrovački biskup Mate Uzinić na generalnoj audijenciji 26. ožujka na Trgu sv. Petra u Vatikanu susreo se s papom Franjom i tom prigodom predao mu majicu Susreta hrvatske katoličke mladeži u Dubrovniku, pismo koje su mu uputili volonteri susreta i zamolio ga za blagoslov Susreta.

O tom iskustvu susreta s Papom na svom Facebook profilu biskup Uzinić je napisao: “Jučer sam, mjesec dana prije SHKM, Dubrovnik 2014, pohodio “Apostolske pragove” preporučujući Susret, njegovih 1.600 volontera i 35.000 mladih sudionika, kao i Dubrovačku biskupiju i brojne obitelji koje su se odazvale pozivu da ugoste naše mlade goste, apostolskom prvaku sv. Petru i njegovim svetim nasljednicima, osobito bl. Ivanu XXIII. i bl. Ivanu Pavlu II. koji će za mjesec dana biti proglašeni svetima. Tom sam se prigodom prvi put susreo s papom Franjom. Upoznao sam ga s našim projektom, predao mu majicu Susreta i zamolbu da blagoslovi naš Susret i sve sudionike, što je papa Franjo rado učinio.”

U pismu Papi volonteri su mu zahvalili na molitvama i podršci u ime 35 tisuća mladih koji će se za mjesec dana okupiti na SHKM-u Dubrovniku u Hrvatskoj, pod geslom: “Na slobodu pozvani!” (Gal 5,13). Napomenuli su da će se okupiti dan uoči kanonizacije dvojice velikih papa na mjestu gdje je prije 10 godina bl. Ivan Pavao II. proglasio blaženom Mariju Petković.  (IKA)