Pobačaj je “sotonsko djelo”, rekao je nadbiskup San Francisca u nedavnom intervjuu.

“Kad shvatimo da jedna od četiri trudnoće u našoj zemlji završi pobačajem, doslovno smo u vražjim rukama”, dodao je nadbiskup Salvatore Cordileone.

Nadbiskup je govorio o svojoj kampanji “Ruža i krunica za Nancy Pelosi” koju je pokrenuo Institut Benedikta XVI. Kampanja poziva katolike u Americi na molitvu i post za obraćenje predsjednice zastupničkog doma Nancy Pelosi, koja podržava zakone o pobačaju, uključujući novi Zakon o zdravstvenoj zaštiti žena. Za svaku osobu koja se prijavi, kampanja će poslati ružu kalifornijskoj demokratkinji.

Archbishop Salvatore J. Cordileone в Twitter: "I see they arrived.  Wonderful. Each of these 1000 roses represents one Catholic praying a rosary  and fasting on Fridays for Speaker Nancy Pelosi through October.

Prozvao je stav koji zastupa Pelosi i osporio one koji abortus poistovjećuju sa zdravstvenom njegom.

“To je još jedna od dimnih zavjesa koje koriste”, rekao je nadbiskup. “Dimna zavjesa koji nam govori o izboru, dimna zavjesa o zdravstvenoj njezi, o reproduktivnom izboru itd.”

Kao primjer, istaknuo je Sotonski hram, koji je nedavno kritizirao novi teksaški zakon o pobačaju koji zabranjuje pobačaj nakon što se otkrije otkucaj srca fetusa i omogućuje privatnim građanima da kroz tužbe osiguraju provođenje zabrane.

Hram je osudio zakon “upravo zbog kršenja njihove vjerske slobode”, rekao je nadbiskup. “Moraju imati pristup pobačaju kako bi izvršili svoje rituale. To je sotonsko djelo.”

Grupa također tvrdi da ne vjeruje u “postojanje Sotone ili natprirodnog”. Umjesto toga, tvrdi se: “Prihvatiti Sotonino ime znači prigrliti racionalno ispitivanje te uklanjanje natprirodnih i arhaičnih praznovjerja temeljenih na tradiciji.”

Za borbu protiv pobačaja nadbiskup je pozvao na molitvu i post.

“Potrebna nam je molitva i post ako se nadamo da će nas Bog blagosloviti u vraćanju naše nacije prema kulturu života”, zaključio je.

 

Izvor