Svetkovina je Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije. Proslavili smo ga danas i u našoj župi u kojoj je baš oltar sa kipom Bezgrešnog začeća BDM. Na žalost proslava je bila bez procesije i sa ne baš velikim brojem vjernika. A Gospin je blagdan. Zašto je tome tako sam Bog zna.
Ovu svetkovinu proglasio je papa Pio IX 1854 godine. Zanimljivo je da je to papa sa najdužim vladanjem u Crkvi, te da je prvi papa koji se slikao sa fotoaparatom. Nije se libio suprostaviti svjetovnim vlastima, a čak je jednom odlukom zabranio katolicima sudjedlovanje u izborima. Zbog tih nepokolebljivih stajališta u obrani prava Crkve, njegovo su tijelo protivnici Crkve htjeli baciti u rijeku Tiber. Proglašen je blaženim 2000 godine.
U svojoj propovijedi don Dražen nas je upozorio kako nam Marija svjedoči kako biti dobar i pravi član Crkve. Marija nam može biti uzor kako se odnositi prema grijehu. Kako ga odbaciti. Kršćanin mora biti poslušan Božjoj riječi, rekao je župnik, treba slušati svoju kršćansku savjest. Kršćanin zato mora napredovati u usavršavanju svoje vjere a ne tapkati u mjestu, jer Bog nas poziva na obraćenje, na promjenu života. Neka nam Marija u tome pomogne, rekao je don Dražen. Na kraju propovjedi nas je pozvao da naš život i rad budu na slavu Boga i na čast Mariji, te da Gospu častimo, posebno obiteljskom molitvom.
Svima vama želimo sretnu i blagoslovljenu današnju svetkovinu. Posebno udruzi HKZ” MI” kojima Bezgrešno začeće zaštitnica udruge.