Svečanom svetom misom prije koje je bila procesija proslavili smo ovu veliku svetkovinu Katoličke Crkve. U našoj župnoj crkvi jest oltar sa kipom Bezgrešnog začeća sa kojim smo danas išli u procesiju. Sveti otac papa je u Rimu također danas okrunio Gospin kip postavljen povodom ustanovljenje ove velike svetkovine. Naši preci su spoznali veličinu današnjeg blagdana sagradivši oltar sa kipom i ostavili nam u nasljedstvo ovo svetkovanje koje moramo nastaviti njegovati.
U ovo hladno doba godine slavimo neke od najtplijih blagdana, započeo je svoju propovjed don Dražen. Jedan od njih je i ova svetkovina Bezgrešnog začeća BDM. Temelji se na istini vjere kojom se želi dati lijek vjernicima za izliječenje njihovih duša. Često se pitamo: kako biti uzoran vjernik? Primjer nam je Marija! Uzor nam je u borbi protiv grijeha, u poslušnosti Bogu. Ova svetkovina nam daje hrabrost da ne pokleknemo na našem životnom putu. Da ustrajemo u našem vjerničkom životu. BDM nas želi potaknuti da slijedimo njezina sina Isusa Krista. Sjetimo se da smo svi grešnici. Utječimo se Majci da nam pomogne izići iz grijeha. Ostati vjerni. Radimo zato sve na slavu Božju i na čast BDM, poručio nam je župnik danas u svojoj propovjedi.
Svima vama dragi prijatelji čestitamo današnju svetkovinu i neka vam Marija majka bude uvijek vjerna zagovornica u svim vašim potrebama. Mir vam i dobro.