Beba preživjela pobačaj u 34.tjednu trudnoće, glasno zaplakala i "vratila se u život" dok su se zaprepašteni roditelji opraštali od nje

Roditelji djevojčice koja je preživjela pobačaj tužili su nedavno bolnicu u Kini u Pekingu jer njihovo dijete nije umrlo.

Beba koja je preživjela bila je u 34. tjednu trudnoće tijekom pobačaja, navodno je „oživjela“ i počela plakati nakon što je uklonjena iz majčine maternice, prenosi Daily Star, piše  Life News.

Sada njezina majka, identificirana samo kao Hu iz Pekinga, Kina, želi da bolnica isplazi odštetu za svoju pogrešku.

Pobačaji u Kini su legalni iz bilo kojeg razloga do rođenja.

U ovom su slučaju roditelji bebe rekli da su se odlučili na kasni pobačaj nakon što im je kćeri dijagnosticirana rijetka deformacija mozga zvana Joubertov sindrom, otprilike u 26. tjednu trudnoće. Roditelji su rekli da su zatražili drugo mišljenje u nekoliko bolnica, ali svaki je liječnik potvrdio da njihovo dijete ima ovaj rijedak poremećaj.

Kako izvještavaju kineski mediji, liječnici Sveučilišne bolnice Peking, napravili su pobačaj u 34. tjednu trudnoće. U izvještaju se navodi da su liječnici ubrizgali u maternicu otrovni lijek poznat kao ethacridine lactate kako bi abortirali djevojčicu. Prije uklanjanja njezina tijela, Hu je potvrdila da liječnici pregledali i potvrdili da se kod bebe nisu čuli otkucaji srca.

Potom su rekli Hu da je medicinski postupak bio uspješan.

Nakon zahvata, 20 minuta nakon operacije, Hu je liječnicima rekla da se želi oprostiti s posmrtnim ostacima svog pobačenog djeteta, ali se zaprepastila kada je beba glasno zaplakala.

Hu je na kraju rekla da su dijete odveli kući. Nije jasno je li djevojčica još uvijek živa.

Prijevod Erika Radovic/Medjugorje-info.com