Stjepo Bartulica
Na fotografiji Stjepo Bartulica. foto HINA/ Edvard ŠUŠAK/ es

Predsjednik Kluba zastupnika Domovinski pokret Stjepo Bartulica gostovao je u emisiji Poligraf Hrvatskoga radija. Istaknuo je primjer Poljske koja ima 10 puta više stanovnika od Hrvatske, a smanjila je broj lokalnih jedinica sa 49 na 16, dok ih Hrvatska ima čak 20.

“Zašto su to učinili? To su učinili prije ulaska u Europsku uniju i imaju veliki uspjeh u povlačenju sredstava. Puno bolje od nas”, rekao je između ostaloga Bartulica.

I u nedavnom gostovanju na televiziji dr.sc. Bartulica govorio je o neučinkovitoj javnoj upravi:

“Moramo shvatiti da država kao takva, javna uprava, ne stvara dodatne vrijednosti nego upravlja našim novcima.”, kazao je. U jednoj svojoj objavi posebno je istaknuo ulogu predsjednika Vlade te  Andreja Plenkovića nazvao ‘spin majstorom’ i objasnio zbog čega:

“Često moramo slušati kako Hrvatska ima veliku korist od toga što je Plenković utjecajan u Bruxellesu. Milijarde nam stižu upravo zbog njegovog lobiranja itd.

Upozoravam duže vrijeme da nije tako i sad vidimo stvarno stanje. Hrvatska je je zadnja u dobivanju naručenog cjepiva i austrijski kancelar nas uzima u zaštitu.

Prežalosno! Umjesto državnika, koji zna brzo donositi odluke, imamo spin majstora koji hrvatskoj javnosti nudi plitke floskule.”, napisao je zastupnik Bartulica u ožujku ove godine.

 

Izvor: narod.hr