Poslanje Papine Svjetske molitvene mreže je moliti zajedno s Crkvom

Ivica Hadaš – Vatikan

Službena platforma Papine Svjetske molitvene mreže od sada je na sedam jezika. To je sredstvo za molitvu na Papine nakane u zajedništvu s mnogim drugim ljudima u svijetu.

Aplikacija „Click to pray – Klikom do molitve“ pokrenuta je danas u Tajvanu na tradicionalnom kineskom jeziku. Aplikacija je pokrenuta na stadionu Yunlin County Stadium tijekom završnog slavlja četvrtog nacionalnog euharistijskog kongresa u Tajvanu kojem je predsjedao Papin posebni izaslanik, kardinal Fernando Filoni, prefekt Kongregacije za evangelizaciju naroda.

Stranica www.clicktopray.org sada nudi sadržaj na sedam jezika: španjolskom, engleskom, talijanskom, francuskom, portugalskom, njemačkom i tradicionalnom kineskom, te uključuje Papin osobni profil u koji su uključene njegove nakane i molitve za Crkvu.

Na toj su internet stranici tri rubrike: „Molite s Papom“, s molitvenim nakanama za svaki mjesec koje je izabrao Papa; „Molite svaki dan“, u kojoj je osigurano praćenje u molitvi tijekom tri različita trenutka u danu: ujutro, poslijepodne i navečer. Na kraju, tu je „Molite u mreži“, prostor u kojem korisnici mogu podijeliti svoje molitve i moliti jedni za druge. U tom posljednjem odjeljku nalazi se osobni profil pape Franje koji je pokrenut 20. siječnja, nakon molitve Anđeoskog pozdravljenja. Aplikacija „Click To Pray“ može se preuzeti operativnim sustavima android i ios.

Poslanje Papine Svjetske molitvene mreže je moliti zajedno s Crkvom. Osnovana je 1844. godine kao Apostolat molitve koji je prisutan u 98 zemalja i u njemu sudjeluje više od 35 milijuna katolika.