Vozač autobusa u Stockholmu odbio je pustiti ženu da se ukrca u njegov autobus dok su on i još dvije osobe klanjali u vozilu.

Incident se dogodio u petak navečer, a žena je kasnije rekla da je pomislila kako nitko neće povjerovati njenoj priči, prenosi Breitbart.

U ponedjeljak je lokalni političar Kristoffer Tamsons potvrdio priču, navodeći na Facebooku da su postupci vozača “neprihvatljivi”.

Hanif Bali@hanifbali

Kvinna blev ej påsläppt buss på Värmdö sent på kvällen, busschaffören hade bönestund med sina barn. Efter bönestunden ska han agerat hotfullt mot kvinnan.

Jag gissar att det är Mormoner.

Trafiklandstingsråd @ktamsons kommenterar:https://www.facebook.com/666059837/posts/10158691681774838?s=519550685&sfns=mo 

View image on Twitter

Izjavio je da je pokrenuo istragu o tome kako je moguće da zaposlenici prakticiraju religiju za vrijeme radnog vremena u javnom gradskom prijevozu.

Prema vijestima, žena je rekla da je pronašla vozača, zajedno s dva dečka, kako kleče na sjedalima autobusa prilikom molitve. Kad se pokušala ukrcati i pokucala na vrata autobusa, ignorirali su je i ostavili vani na kiši.

Rekla je da su je pustili u vozilo tek nakon završetka molitve, a vozač je postao agresivan jer ga je uznemirila.

Žena kojoj je postalo nelagodno u vožnji autobusom te se nije osjećala sigurno, nazvala je svoju prijateljicu koja je došla po nju automobilom.

Cijeli slučaj zainteresirao je švedsku javnost.

Izvor: narod.hr/breitbart.com