Uoči Hoda za život koji će se ove subote 29.5. održati u Zagrebu, zastave Hoda za život skinute su s jarbola kod Nacionalne sveučilišne knjižnice.

Ovo je već treću godinu za redom, od kad su izvješene, da su zastave Hoda za život vandalizirane.

Podsjetimo, prve godine dva mladića i jedna djevojka vandalizirali su jednu od zastava ispred zgrade Hrvatskog narodnog kazališta. Vandalizmu su se usprotivili građani koji su naišli u tom trenutku, te osim što su pozvali policiju, neki su i snimili taj čin. Prošle godine, nepoznati počinitelji skinuli su i ukrali ukupno šest zastava ‘Hoda za život, obitelj i Hrvatsku’ postavljene na Trgu kralja Tomislava i ispred zgrade Hrvatskog narodnog kazališta.

Nedopustivo je uništavanje ili bilo kakvo vandaliziranje, a samim time i dovođenje u pitanje pravo građana da u svom društvu djeluju u skladu sa svojim vrijednostima! Zastave Hoda za život financiraju se najvećim dijelom donacijama građana koji su u posljednjih pet godina hodali na Hodu za život, za zaštitu života od začeća do prirodne smrti.

Građani grada Zagreba plaćaju poreze, plaćaju prireze, žive u ovome gradu, rade u ovome gradu, doprinose na različite načine ovome gradu i očekuju da imaju pravo održavati manifestacije i vidjeti zastave svojih manifestacija kao i bilo tko drugi.

Hod za život, obitelj i Hrvatsku miroljubivi je hod građana u znak potpore svakom rođenom i nerođenom djetetu, njegovoj majci, ocu i svakoj obitelji. Šestu godinu za redom, u sedam hrvatskih gradova, hodat će se za život.

Ove godine po treći puta vijore se zastave Hoda za život, obitelj i Hrvatsku na osam lokacija u gradu Zagrebu: Trg bana Josipa Jelačića, Trg Republike Hrvatske, Trg kralja Tomislava, Avenija Većeslava Holjevca (kod zgrade Ine), Avenija Većeslava Holjevca (pored spomenika Granit koji pamti), uz Aveniju Dubrovnik, Trg Eugena Kvaternika, Ulica Hrvatske bratske zajednice (nadvožnjak Slavonska av.).

Hod za život u Zagrebu se održava u subotu 29.5. Okupljanje počinje u 11 sati ispred Hrvatskog narodnog kazališta. Istoga dana, po prvi puta za život će hodati grad Imotski. Okupljanje u Imotskom počinje u 10.30 sati na Trgu dr. Franje Tuđmana. 12. lipnja po drugi puta Hod za život održat će se u Sisku.

izvor: narod.hr