Lijepo i svečano je danas bilo u našoj župi. Na drugoj svetoj misi desetero djece je pristupilo sakramentu prve svete pričesti. Prethodio je jučer i sakramenat svete ispovjedi. Svečanost je započela procesijom iz župnog dvora uz slavljenje zvona. Prvopričesnici su pripremili i lijepe recitacije, a župnu zajednicu je pozdravila predstavnica roditelja. U svojoj propovjedi don Dražen je naglasio da će djeca danas primiti lijepi duhovni dar. Dar od Boga u svoje duše koje ce biti duhovno okrepljene. Slika pokaznice koju smo odabrali za vaš plakat pokazuje nazočnost Isusa koji nam dolazi na svakoj svetoj misi u prilikama kruha i vina. Današnji dan prve pričesti započinje vaš put s Isusom, nastavio je župnik. Primajte Ga u pričesti što češće i budite sa njim na svetoj misi. Uskladite svoj život sa Isusom. Budite Isusovi prijatelji živeći po njegovim zapovjedima. Roditelji, svojim vjerničkim životom budite primjer. Djelima pokažite vjeru i nasljedujte Isusa, zaključio he župnik propovjed.
Na kraju svete mise slijedio je svečani blagoslov i zahvala svima koji su pomogli da današnji dan protekne u najboljem redu, a prvopričesnici su dobili uspomenu slikavši se sa župnikom, učiteljicom i vjeroučiteljicom. Ispred crkve je za sve nazočne bio mali domjenak.
Ovim putem čestitamo djeci i njihovim obiteljima ovaj veliki događaj. Laku vam i ugodnu noć i neka vas sve prati mir i dobro.