Neki dan reče jedna starija naša župljanka; E danas živimo u svitu di ima sve manje krejanosti i poštenja. I izjava je potpuno na mjestu. Veliki broj vas je sigurno gledao sinoć prijenos Eurovizije. Festival je to koji se od ugodnog i lijepog festivala divnih melodija pretvorio u skup sramote i promidžbe raznih devijacija. I kao da to nije dosta, još se i glasovanje očito namješta prema ” političkoj korektnosti” i novoj agendi stare i na smrt moralno bolesne Europe. Evo jutros pročitah rezultate i priznajem morao sam istražiti što to znači riječ binaran. Laički rečeno; označava ljude koji ne znaju tko su. Blago rečeno, zbunjeni su malo i očito im je potrebna pomoć. Predstavnik naše Domovine očito zna tko je i što je, na svoj način svjedoči pripadnost svojoj domovini i katoličanstvu. I naravno, u toj bolesnoj Europi to ne prolazi.Opravdan je stoga bijes mnogih jer čistu pobjedu dobivenu glasovima publike žiri svojim glasovanjem poništava. Ali naš Marko ili Baby Lasagna za to ne mari i drži se svoga. Ponosan do kraja. I samim time postao je moralni pobjednik i ponosno se vraća kući. Danas smo slušali u Evanđelju kako Isus spominje sina propasti, to jest Judu koji otpade od dvanaestorice. U svijetu današnjice sinova propasti ima na tisuće tisuća i nastoje u propast odvući cijeli svijet donoseći zakone i provodeći politiku koju kao da je sam Sotona pisao. A možda i jest. Na svetoga Duju naš nadbiskup Zdenko je imao lijepu propovjed i ostadoše mi u uhu posebno dvije stvari;
1. Nikoga ne treba prisiljavati da vjeruje u Boga ali mlade i djecu treba sa Bogom upoznati. Dužnost je to uz roditelje i svecenika, biskupa i vjeroucitelja na kojima je velika odgovornost.
2. I nemojte se čuditi što su naše crkve nedjeljom prazne iako su neke župe velike. Isus je uvijek spominjao malo stado. Ali važnije od velikog broja jest to da taj mali broj živi svoju vjeru.
Eto, naš predstavnik Marko je sinoć u onoj tami nemorala bio tek mala svijeća koja se nije dala ugasiti. Dragi roditelji, upalite u vašoj djeci žar vjere ali ne prisilom, već dobrim primjerom. Jer svaka sila rađa otpor. Imajte to na umu.
Danas je u našoj župi mandat započelo novo župno pastoralno i ekonomsko vijeće i dalo svoju prisegu. Čestitamo im i želimo puno uspjeha u radu. Danas je i Majčin dan pa ovim putem svim majkama čestitamo i preporučamo ih zagovoru majke Marije da im bude u pomoći u odgoju njihove djece.
Mir vam i dobro!