“Moramo uzeti u obzir količinu kalorija koliko dnevno troši ljudski organizam, ali i količinu krvi koju on gubi što smo i sami mogli vidjeti na zavojima s njegova boka. Medicina zna koliki je minimum kalorija potreban kako bi se održala fizičko-psihička ravnoteža. Drugim riječima, ljudski je nemoguće da čovjek koji jede tako malo bude živ i normalno radi svaki dan bez odmora.”

Uza sva ostala neobjašnjiva događanja u životu Padra Pija bile su i njegove prehrambene navike koje su čudile ne samo njegovu subraću već i znanstvenike. Padre Dámaso svjedoči kako se osobno uvjerio da svetac jednom prilikom nije ništa jeo punih dvadeset dana, dok Padre Agostino tvrdi kako je Padre Pio uzimao samo 20 grama hrane dnevno. Svetac je jednom rekao Padru Modestinu: “Sine moj, moli se za mene. Trbuh mi je natekao i osjećam veliku bol jer sam danas pojeo 30 grama hrane. Najbolje što gvardijan može učiniti za mene je da mi dopusti da ne jedem.”

Jednom su liječnici vagali Padra Pija kad je bio bolestan i imao je 83 kilograma. Tri dana kasnije ozdravio je i težio 86 kilograma, ne uzimajući nikakvu hranu u tom periodu. Tijekom procesa proglašenja Padra Pija slugom Božjim upravo o ovom događaju izvijestio je gvardijan samostana u San Giovanniju Rotondu, Padre Raffaele. To je Božje čudo jer jedino čime se hranio bilo je – Tijelo Kristovo.

Padre Carmelo Durante 5. svibnja 1956. izvijestio je o onome što je slušao na jednom liječničkom simpoziju. Tamo je dr. Ewans, britanski liječnik, kazao sljedeće o svecu: “Za nas liječnike Padre Pio je biološki mrtav čovjek. Moramo uzeti u obzir količinu kalorija koliko dnevno troši ljudski organizam, ali i količinu krvi koju on gubi što smo i sami mogli vidjeti na zavojima s njegova boka. Medicina zna koliki je minimum kalorija potreban kako bi se održala fizičko-psihička ravnoteža. Drugim riječima, ljudski je nemoguće da čovjek koji jede tako malo bude živ i normalno radi svaki dan bez odmora.”

(o. Angel Peña O.A.R.: “San Pío de Pietrelcina y su ángel custodio”)

Padrepio.hr | Bitno.net