Generalni vikar Splitsko-makarske nadbiskupije mons. Miroslav Vidović predvodio je euharistijsko slavlje, u petak 14. lipnja u crkvi Sv. Andrije na Sućidru u Splitu, za vrijeme kojeg je podijelio sakramente euharistije i potvrde jedanaestero mladića i djevojka s posebnim potrebama. Uz njih, na misi su se okupili i njihovi roditelji, kumovi, rodbina, prijatelji te djelatnici splitskog Centra za odgoj i obrazovanje „Juraj Bonači“. Svečano euharistijsko slavlje svojim je pjevanjem uveličao župni zbor „Andrijane“ sa Sućidra.

Krizmanike i prvopričesnike je za ovaj važan događaj tijekom cijele godine pripremao župnik sa Sućidra don Ivan Čotić u suradnji s vjeroučiteljicom Centra za odgoj i obrazovanje „Juraj Bonači“ Melitom Luetić.

„Danas je u ovom Božjem domu među nama prisutno Kraljevstvo Božje. Ono se očituje u blagosti i milosrđu, a naši mladi prijatelji u nama bude upravo takve osjećaje. Oni su oni koji nas uče što su prave vrijednosti ovoga života“, rekao je mons. Vidović u uvodnom dijelu homilije. U nastavku je istaknuo kako je „radostan što mladi anđeli, koji će danas primiti darove Božje ljubavi, svojom pjesmom i plesom u crkvi slave Gospodina“.

Govoreći o različitim darovima svakoga čovjeka, pojasnio je kako se danas trebamo prisjetiti jedinoga jezika kojim Bog govori. „To je jednostavan jezik, bez velike gramatike i stranih riječi, jezik ljubavi. Njegova nas ljubav prati u svemu što radimo. Ona nije apstraktna, prisutna je u zagrljaju, pružanju ruke i pomoći svojim bližnjima. Kako bismo mogli živjeti taj jezik ljubavi, Bog nam daruje svoga Duha koji nas uvodi u svu istinu“.

Riječi zahvale generalnom vikaru i župniku uputili su roditelji krizmanika i prvopričesnika, a zahvale je uputila i ravnateljica Centra za odgoj i obrazovanje „Juraj Bonači“ Snježana Čotić.

Nakon što su slavljenici dobili prigodne poklone uslijedila je zajednička fotografija, a slavlje se nastavilo prigodnim domjenkom u prostorijama župe.