PLOČE (IKA)

Ispred crkve Kraljice Neba i Zemlje u Pločama u subotu 27. lipnja održan je drugi koncert  moderne duhovne glazbe pod naslovom „Krist na žalu“ u organizaciji VIS-a „Krila ljubavi“.

Program su vodili članovi Hrvatskog nadzemlja koji su brojne posjetitelje nasmijali u najavama izvođača. Moderne, dobro poznate duhovne pjesme, u dvosatnom programu izveli su Marija Husar – Rimac,  sestre Halužan, Branko Medak, zbor Mihovil i domaćini VIS „Krila ljubavi“. Najavljeni fra Marin Karačić, zbog novih okolnosti, nije mogao biti nazočan.

Za Mariju Husar bio je to poseban dan i poseban koncert, jer je njezin posljednji koncert duhovne  glazbe bio u praznoj i razorenoj zagrebačkoj katedrali. „Ovaj koncert neka  svima bude sjeme koje ćete odnijeti u svoje obitelji, nešto što  će vas držati, dati snage, milosti, ljubavi i sve što je potrebno, da bi čovjek živio s Bogom“, poručila je.

Branko Medak, uz Domagoja Mustapića otpjevao je i pjesmu „Neću izdat ja“ koja je namijenjena i napisana Bogu, mada je svjetovnog karaktera, koju je posvetio svim hrvatskim braniteljima,  a posebno braniteljima u Pločama.

Na kraju programa u ime VIS-a  župe,  nazočnima se obratila Jasminka Vrdoljak uz riječi zahvalnosti, ponajprije Gospodinu za svu milost koju iskazuje svima koji su došli podržati taj projekt. „Želja i namjera bila nam je da u zajedništvu posvjedočimo radost za velika djela koja nam Gospodin čini, i da u ovim životnim izazovima koji nas okružuju, zahvalimo Kristu, što nas svojom providnošću, vjerno vodi i prati“, rekla je, uz zahvalnost svima koji su pridonijeli  slavlju Gospodina, posebno župniku, te izvođačima, koji su božanskim talentima pokazali oblike slavljenja Božjeg milosrđa;  Hrvatskom nadzemlju, koji su na poseban  duhovit način vodili program iz pjesme u pjesmu, klapi Stine, Udruzi branitelja grada, gradonačelniku, gradskim službama, kriznom stožeru, sponzorima, donatorima i dragim ljudima, koji su otvorili vrata svog doma, i ponudili smještaj izvođačima.

„Posebno zahvaljujem Gospodinu za osnivanje VIS-a Krila ljubavi, svim članovima koji su radili na osmišljavanju ovog projekta, i svima koji su došli dijeliti zahvalnost i radost ovog događaja. Svojim dolaskom iskazali ste vjernost i ljubav prema Kristu. Neka nas i ovo  slavlje nanovo potakne  da na svakome mjestu, i u svakoj prilici činimo  dobro, darujemo radost i mir, i usrećujemo jedni druge“, poručila je Jasminka Vrdoljak.

„Na misama sam govorio da se trebamo pokazati kao grad, kao i svi gosti koji su došli drugu godinu zaredom, da zaista ovo treba postati tradicija u našem gradu  kroz  zajedništvo, kroz radost, gdje je u središtu Krist – to je jedini ispravni put kršćanstva, i da to bude ne samo jedna noć, nego naš život“, poručio je uz doskočice župnik don Ane Bitunjac, prije završnog blagoslova.