Foto: Privatni album

“Vrli svjetonazorski preoblikovatelji HDZ-a koji su se u ovoj stranci, nakon dvodesetljetnog kalkuliranja, obreli, isključivo zato što su procijenili da će, zlorabeći povjerenje HDZ-ovih članova i birača, najbrže i najuspješnije napredovati u svojim karijerističkim ambicijama (kojima je nebo granica), ako imaju uši neka čuju, ako imaju oči neka vide.” – poručio je Drago Krpina komentirajući loš izborni rezultat Plenkovićevog HDZ-a na izborima za europski parlament.

Drago Krpina jedan je od utemeljitelja HDZ-a i danas zamjenik predsjednika Zajednice utemeljitelja HDZ-a dr. Franjo Tuđman, koji je zbog oštrih kritika upućenih premjeru Plenkoviću povodom ratifikacije Istanbulske konvencije smijenjen s dužnosti predsjednika Zajednice utemljitelja HZD-a Zadarske županije.

Njegov komentar u nastavku prenosimo u cjelosti.

(VIDEO) Drago Krpina: HDZ ne smije postati ulog bilo kojeg pojedinca u ostvarivanju njegovih političkih ambicija

Drago Krpina: Odvojenost političkih elita od naroda osobito je vidljiva u skandaloznom načinu na koji je Vlada onemogućila referendumske inicijative

O izbornom “uspjehu” HDZ-a

“Bahati i nasilni pokušaj promjene svjetonazorskog i ideološkog identiteta HDZ-a, (Istanbulska konvencija i ostalo) dobio je rječit i logičan odgovor stranačkog biračkog tijela.

Ustrajno oslanjanje na bivše i (izgledno) buduće zatvorenike (Čačić, Saucha …), na „poduzetničko“ krilo Pusićkinog HNS-a (našla se tu i Milanka Opačić, zlu ne trebalo) te na notornog etnobiznismena i glasnogovornika miloševićevske politike Milorada Pupovca i besramno proračunsko financiranje njegovog glasila koje iz broja u broj vrijeđa i ponižava hrvatski narod i njegove nacionalne, vjerske i kulturološke vrijednosti dobilo je nedvosmislen odjek među HDZ-ovim biračima.

Vrli svjetonazorski preoblikovatelji HDZ-a koji su se u ovoj stranci, nakon dvodesetljetnog kalkuliranja, obreli, isključivo zato što su procijenili da će, zlorabeći povjerenje HDZ-ovih članova i birača, najbrže i najuspješnije napredovati u svojim karijerističkim ambicijama (kojima je nebo granica), ako imaju uši neka čuju, ako imaju oči neka vide.

Pokušaj da se u, posljednji tren, licemjerno, u pomoć prizove Tuđmana i njegovu nacionalnu politiku pokazao se posve prozirnim i opravdano neučinkovitim.”

Izvor: narod.hr